Thursday, February 17, 2011

Filmiküsitlus - Silvi Shirubi Ikazuchi´st

Olen siin juba kuu aega pannud masinasse Shirubi Ikazuchi demoplaati: kuulanud seda nii arvutist, kodustereotest, töökrapist kui ka sõbra autos. Meeldib ja meeldib. Eriti kohe meeldivad aga bändi instrumentaallood mis minu jaoks mõjuvad väga süngete, otsekoheste ning jõulistena. Vokaali sisse tulles krutib kõrv end paratamatult inimhäälele ning helitaust jääb minu jaoks Shirubi Ikazuchi puhul teisejärguliseks, instrumentaallugudes aga seda hetke ei teki ning kogu masina täiskäigul krudisev kraapiv tampiv raks lööb end võimsalt esile. Shirubi Ikazuchi on üks neist esinejatest kellele ma Eesti Laulu võistlusel pöialt hoian, sest St. Casbah on ikka ülimõnus lugu ja kahtlemata Silvi vokaaliga träkkidest parim. Instrumentaallugudest on parim The City Above. Jään debüütplaati ootama, loodan selle aastanumbri sees seda poelettidel näha.


Nimi: Silvi Pilt
Bänd: Shirubi Ikazuchi
Myspace : Shirubi Ikazuchi
Koduleht: Shirubi Ikazuchi


1. Millised filmid sulle muljet on avaldanud, ehk mis on sinu lemmikfilmid?

The Fifth Element, kuigi see on lapsik ja jabur, suudan seda alati uuesti vaadata mingi konkreetse tuju all kannatades.
Hank and Mike - hea omaette kiiksuga huumor, vähemalt praeguste aastate juures tundub hea.Twelve Monkeys - üks lemmikuim maailmalõpujärgne film. Sarnast šanrit meeldis ka Hardware, kuigi ta kohati üsna juustune oli; The Road - mis esimesel vaatamisel väga pikaks nagu venis. Samamoodi tore oli ka I Am Legend, aga see pigem meelelahutuslik. Sexmission (või Sexmisja?) oli vahva, The Bed Sitting Room oli üsna kummaline, aga ka vahva.
Ja siis need prantslased... Delicatessen, The City of Lost Children, Dante 01 aga ka näiteks Amélie...
Kõige uuematest filmidest fännan hoopis District 9 (võimalik, et 5 k orda olen selle peategelasse armunud olnud).
Päris filmide kõrval muidugi ei saa mainimata jätta ka mõned animesarjad...
Ergo Proxy (ütleks, et täie rauaga "minukas", kui aeg ja kogemus uusi huvitavaid versioone tulevikust ei tooks), Serial Experiments: Lain, Trigun (eriti sisseelatavad karakterid ja põnev kõrbeplaneedi maailm. Oleks ju võinud filmi Dune samuti ära mainida, aga filmina polnud see kaugeltki nii hea kui raamatuna), Cowboy Bebop (kena kosmose-vestern mis oli kohati samas elemendis nagu minisari Stingray Sam, mis samuti mu jaoks üsna kift tundus) ja Rozen Maiden - vihased elavad portselan-nukud (kuigi nad ei pruukinud seal portselanist olla) ja kena muusika. .

2. Milline oli viimane meeldejääv filmielamus?

Käisin elus esimest korda 3D kinos... Siis kui Resident Evili uus osa tuli. Oli kahju, et film oligi ainult effektidele ja sellisele mürale üles ehitatud ja erilist sisu asjal nagu ei olnud - loo enda pikkus heal juhul 10 minutit?
Ja loomulikult oli kena kinos vaadata ka Inception´it. Seal oli ka üks päris kena tüüp kenas rollis. See film oli samas päris tore ja varsti vaatan DVD pealt tõenäoliselt uuesti.

3. Mis muusikat viimasel ajal kuulanud oled või julged soovitada?

Soovitaks O.Children, väga mõnus... Nagu ka Editors. Mingi aeg olin kiindunud ka Florence + the Machine´i, aga siis sai sellest küll.
Parim juhtum viimaste aastate jooksul on muidugi olnud Trisomie 21 (pean just seda vanema t kraami silmas).
Plaadipoes tööl olles on hea võimalus ka uuema muusikaga kursis olla - õnnestunud plaate on küllaga, aga Jamiroquai viimane plaat on mu kuidagi konksu otsa saada ja aasta üllatus oli Liisi Koiksoni plaat.
Järgnev on vist küll pigem mu mingi isiklik kiiks, sest kõnealune sari on mul nähtud umbes 10 korda, mispärast on selle saundträkk kuidagi eriti meeldiv mu jaoks - Ergo Proxy, Ike Yoshihiro loodud muss.

Tänan Silvi!
Kaader filmist Sexmission.

4 comments:

ruut said...

Endise kursusekaaslase edu inspireerib vaikselt ennasti muusikategemist tõsisemalt võtma.

Trash said...

Muidugi! Lase käia!

Ja viska link kui midagi valmis pusitud.

ruut said...

No vanemat kraami (mis vähegi ilmavalgust kannatab) kuuleb siit -

http://www.myspace.com/ruuter

Ei tea, kuidas sulle selline underground räpp meeldib, aga eks ma viskan uut asja ka siis kunagi sulle. Kuhugi.

Trash said...

No poolenisti meeldib, sest underground meeldib, räpi koha pealt nii kindel ei ole.