Thursday, February 03, 2011

Hellboy : The Wild Hunt

Mike Mignola, Duncan Fegredo - Hellboy: The Wild Hunt #1-8
Dark Horse 2010

Omanik hoiatas koomikst üle andes, et kisub veits psühhedeeliaks kätte, kuid mina selle sõnaga just otseselt paralleeli vadama ei kipuks, kuigi mõistsin mida Robi selle all silmas pidas. Pigem siis kisub hoopis saragossa käsikirjaks (nu na no) kus ühe loo siees on teine ja teisest saab alguse taas kolmas ja ni edasi ja nii edasi ilma, et ükski seiklus korralikku lõppu või lahendit näeks. Hiiglama palju tagasiviiteid mis minu puhul juba tühja läksid, sest ega eriti mäleta mida Põrguboi näiteks kaks-kolm aastat loetud koomiksis nii täpselt tegi. See muidugi ei seganud, võtsin meele avali ning kulgesin rahulikult edasi, nautides niisama MM-i joonistust ja jutustust ning DF-i joonistust. Lõpuks tuli tagumine kaas (tegelikult muidugi need visandid) vastu ja mitte kunagi varem pole ma Hellboy puhul tundnud sellist kibetat soovi edasi lugeda kui seekord. Ja vist isegi on peatselt võimalik.

6 comments:

Ivar said...

Jah, peale "Wild Hunti" on jõudnud veel kaks Hellboy kogumikku ilmuda - #10 "The Crooked Man" ja "Masks and Monsters".
Aga, mis edasi saab, neist lugeda ei saagi - Fegredo joonistatud kolmas storyline (peale #8 "Darkness Calls" ja #9-t) pole veel kogumikuna ilmunud. Minu meelest on ka vihikutena tulnud alles selle esimene pool - kolmevihikune "The Storm". Kui Fegredo oma kolmanda portsu/raamatu valmis saab, siis tuleb taas joonistama Meister ise ja viib Hellboy eluloo lõpule.

10. raamat sisaldab lühijutte, ilma numbrita "Masks and Monsters" koosneb kahest igivanast crossoverist. Need kumbki ei kuulu tegelikult Hellboy loo järgnevusse, vaid on siukesed vahepeal moes olnud mitme tegelase kompotid. Samas on Batmani/Starmani/Hellboy natsijahilugu üks mõnusamalt joonistatud vana kooli Hellboy asju (aastast 1999).

Seejuures pean ma tunnustavalt mainima, et Rahva Raamatu koomiksiletis on tegelikult Hellboy päris hästi esindatud ja seal on muudki huvitavat. Huvitav, kes ja mis põhimõttel neil seda komplekteerib?

Trash said...

Robi juurde jäi vist veel üks Hellboy maha, paar BPRD-d kohe kindlasti.

Ivar said...

Kuu aja pärast toimub Seattle'is koomiksifestar ja Mignola joonistas selle tarbeks T-särgi. Kes pole "The Stormi" lugenud, saab sellelt pildilt väikese detailivihje, mis edasi juhtub (ei, H ei lähe Seattle'sse) - http://www.emeraldcitycomicon.com/images/exclusives/eccc_shirt_600.jpg

Trash said...

Doktor Frasier pidi ka kohale tulema, räägivad kõlakad.

Ivar said...

Muuseas, selle nädalavahetuse uudis Hellboy maailmast on see, et Guy Davis lõpetas B.P.R.D. joonistamise, just sel nädalal ilmus tema tehtud viimane osa. Uus mees on valitud, uustulnuk nimega Tyler Crook. Väga-väga ootamatult tuli see teade igatahes. Ma ei saa aru, mis BPRD pilte ta veel 22. veebruaril kontuuris, viimane vihiks oleks pidanud sel ajal juba ju ammu valmis olema...

Trash said...

Veits piilusin ta töid, ei oska nagu midagi arvata, kuid negatiivset tunnet ka ei tekkinud.