Tuesday, June 09, 2009

Mad Max 2

Mad Max 2: The Road Warrior - George Miller 1981

Viimati vaatasin Hullu Mäksi järge päris mitu head aastat tagasi, sest lapsepõlves oli seda ikka ette ja taha käiatud ( kusjuures Austraalia cut-versiooni ) nii, et videolint välja venis, vahele keris ja põnevamate kohtade peal lainetas. Seetõttu jäi päris mitu aastat vahele kuna arvasin end kõiki momente niigi peast teadma aga eksisin. Vääralt arvasin, et filmi lõpus toimuv tagaajamine kestab vähemalt pool tundi, kuid tegelikkuses kulutati sellele vaid 12 minutit. Samuti ei olnud nüüd enam see lõpulaks filmi A ja O, sest näiteks filmi alul toimuv tagaajamine oli oma ülesehituselt palju põnevam, kogu see bensiininäiduki nulli minek, vabakäigul põgenemine ning kriitilisel hetkel piduri põhja surumine. Need paar algusminutit kaalusid oma stilistikas palju enam kui lõpus toimuv maru-action. Samas aga taas üllatas lõpp oma konkreetsuse ja anti-heroilisusega. Kõik bensupaaki kaitsma pandud "valged" langesid üsna pea täitsa kasututena, ei tapnud nad kedagi ega kaitsnud midagi. Sama pädeb ka Max´i kohta, sest temalgi juhtus kõik justkui kogemata ja lõplik võit jäigi võtmata, vaid selle asemel pakuti loobumisvõitu. Kurjamite leeris valitses samuti peataolek, suurem osa punk-kollidest said surma omaenese rumaluse läbi, kas sõitis auto rataste alla, sai naabrimehe poolt selga tulistatud või pleki vahel lömaks litsutud. Ma ei olnud kunagi varem vaadates seda märganud aga väga harvad langesid inimkäe läbi ja kui seda, siis samuti poolkobalt ja juhusega segamini. Mad Max 2 on jätkuvalt üks maailma parimaid action-filme, rääkimata sellest, et lõi visuaalse külje kogu hilisemale post-apocalyptic žanrile, pani paika stilistika ning märgisüsteemi. Huvitav on aga fakt, et seda tehes, läks ta tegelikult välja esimese osa tulevikurealismist, tegi justkui fantaasiahüppe paarkümmend aastat edasi, kuigi auto tagumiku all ja rõivad Max´i seljas on otsene järg algusloole. Oli lapsena mu lemmik ja püsinud siiani edetabeli tipus. Võib-olla vaatan kolmanda osa ka ära, on selle nägemisest samuti üle kümne aasta möödas ja nüüd on hoog sees. Kahjuks aga mul endal seda ei ole nii, et võib hankimisega aega minna. 5/5
Täiesti unistuste action-figure set, pöörake tähelepanu "Dinki-Di" koeratoidukonservidele.

29 comments:

Colorado said...

Tõepoolest, ka enda suur lemmik lapsepõlves ja ka praegu on aastas korra ikka ette tulnud, et vaatan triloogia ära. Ülikooli päevilt sai valitud antud filmi esimesed 15 minutit analüüsiks Sven Grünbergi loengu Heliesteetika lõputööks, sest ka minu arust filmi algus on kõige parem seal, selline vaikne tagasivaade ja siis suure pauguga filmi tagasitulek, kus V8 kompressori puhur suures pildis alustab filmi teist osa. Väiksena tundus muidugi asi teistpidi, et ikka lõpu tagaajamine oli parim osa:)
Kajasta ikka kolmas osa ka ära siin!

Iam said...

Starker ütles Subclubi foorumis: Kuna vidt enam edasi ei räägi, pole enam mõtet teemat edasi aretada. Õnnetu juhus, aga mis sa ikka teed, kui laps on pooletoobine.

Mina ütlen: kes see vitt üldse on, paistab, et starker on lapsepõlves pidanud kannatama pideva vanemate (kes ilmselt olid alkohoolikud ja tihti üksteisele vastu vahtimist andsid, tühja viinapudeliga last viskasid, kes oli nurka nutma saadetud, endal perse paljas, sitahunnik maas) surumise all. Kui starker kooli läks hakati teda julmalt mõnitama, see, mida ta tegelikult tegi, ei huvitanud kedagi, starker aga teadis, et ühel päeval on ta keegi, keegi, kes saab ennast nimetada kellekski. Starker on supiklubi sanitar, kes käib 2 korda päevas lapiga klubi põranda üle, et see rops, vedel sitt ja kusi haisema ei hakkaks.

paranoiadisco said...

wtf?

Trash said...

Proovin jah selle kolmanda ka leida, hetkel on küll kange isu näha.

mordaunt said...

kuldsed sõnad, kirjutan alla, raudzed 5 palli.
III osa on mul olemas.

Iam said...

Definitsioon 'subclub'
Subclub koondab endas peamiselt teatud puudega inimesi, kas siis liikumis-, kuulmis- või lihtsalt kerge vaimne hälve -lõpnud narkomaanid ja alkohoolikud. Antud isikud teatavasti tööl ei käi, seega on nad 20/24 ööpäevast arvuti taga ning helgemad pead nendest on siis nõuks võtnud oma maailmavaateid teistega jagada, manipuleerides seeläbi alamat rahvast. Üllitised, mida nad ise nimetavad subtiitriteks Los Angelese filmitööstuse poolt toodetud teoste illegaalsete rippide tarbeks, on saanud nende igapäevaseks tegevuseks. Kuna nad on kõik suuremal või vähemal määral puudega, ei jõua neile lihtsalt kohale, kui keegi nende tegevust kritiseerib, või veel hullem, ebaseaduslikuks nimetab. See maakatelt, kes peale oma murraku millestki aru saa, saadav vastukaja on vesi nende veskile. Nad on loonud enda jaoks isegi vastava hindamisvõimaluse maakate poolt, kuid oh häda, niipea, kui keegi julgeb nende oopustele panna hinde alla 5, läheb asi käest ning kohale lendab keegi Starker, nina tatine peas ja asub aga nühkima, lapiga, märja lapiga, vahepeal pühib sitase käega nina, et tatt ei kuivaks. Oh, Jumal Jeruusalemmas ja Kopenhaagenis, anna armu nendele, keda nõnda küll karistatud on, nad lihtsalt ei tea, mida nad teevad.

Anonymous said...

Kedagi ei koti mingi Subclub ja selle omavahelised intriigid. Lahendage neid omavahel, ärge tulge siia sittuma.

L.

Metsavana said...

Tahtsin just ka kirjutada ,et mis see jama kõik siia blogisse puutub ?

Anonymous said...

Trash on subClubist sama kaugel kui postitaja Iam mõistusest.

adi said...

hehe, kannatage ära, Lam on Fun

antud kirjatükkidest kumab läbi ikka tõsine, vihapisar silmis, alalõug värisemas teema

Ulmeguru said...

See subclubi-teema on vist viirus... nägin selleteemalist seosetut onamist juba miski Saaremaa lehe kommentaariumis...

Mõnel on hing ikka väga haige... :)

Trash said...

Tänks Mordaunt! Laenan sinult hea meelega, kui mitte varem, siis pista Estcon´i ajaks kotti.

Iam said...

Saaremaa ulmeguru, hahaaaa, lemmikfilm LOTR, raisk, kus nalja saab ikka, tüüp pole vist Death Star'ist kuulnudki -hahaaaa

Iam said...

I mean UR-022, mine vittu, tra paksperse, vahi oma LOTRi edasi, gosh

Anonymous said...

Lam on mingi vaimuhaige värdjas vist

ära trolli, ahv

L.

Vabarnamees said...

Trash on liiga hea inimene, et väärida sellist soga enda raske tööga ülesehitatud blogis. Minu kaastunne.

Iam said...

Sry, kui mõnda maakat solvasin,) Trashi blogi on OK asi.

Trash said...

Ma tunnen ends muidugi meelitatuna, et sa just minu blogi oma Subklubiga peetava lahingu võitlustandriks valisid aga paistab et vastaspool ei ilmunud välja ning nüüd röövid ja rüüstad süütuid kõrvalseisjaid.

Tsenseerimist blogis ei toimu, kuid minu sõpru ei ole ka mõtet solvama hakata, seda isegi juhul kui mõni neist tõesti elab maal ja paljude perse on standardist jämedam.

Iam said...

Sinu sõpru ei ole tahtnud solvata, seega võtan tagasi kõik öeldu 'süütute tsiviilide' suhtes,)

adi said...

LOTR on parem kui Death Wars.
Frodo paneks iga kell Jedile ära.
Jackson on sitaks andekam kui Lucas.

beat that!

Ulmeguru said...

OI! Millised kired siin vahepeal möllanud!

Sitta sest Frodost, aga surmatähele teeks ilmselt ka Nukitsamees ära. :)

Trash said...

Nukitsamees peaks praegu kinni istuma, kuulsin sellist juttu. Nagu pere, nõnda laps!

Anonymous said...

Ma olen Nukitsamehega Levikas koos joonud mõned aastad tagasi.
Igavene turske sell, hakkas kiilaks jääma juba.

L.

Trash said...

Nukitsamehe ema, Ita Everiga, ei ole koos joonud?

:)

Anonymous said...

Ei, aga sinu vanaema vist oli küll ühe korra

L.

Trash said...

Levika värk, teada see!

(eevo) said...
This comment has been removed by the author.
(eevo) said...

Stellal olla selline lugu:
second lover (see you in levika, grandmother) (4:15)

Please prove you're not a robot salasõna on:

ereKill

Trash said...

On selline lugu. Jep!