Thursday, June 18, 2009

Hellboy : Blood and Iron

Hellboy Animated: Blood and Iron - Victor Cook, Tad Stones 2007

Hellboy teine animeeritud film oli teemas suuresti Mignola ning BPRD keskne, isegi sedavõrd, et animatsioonis kulges koomiksisarja põhiline stooriliin vaikselt kõrval. Järelikult fännile kohe kindlasti kohustuslik kraam, seda isegi hoolimata tõsiasjast, et multikas ise suurem asi ei olnud ning kogu büroo tegelaskond oma isikliku sära ja paberkandjalt tuttava olekuga, ei suutnud hoogu lisada. Film venis, sest see mis koomiksis saab paari pildiga selgeks, võttis animatsioonis minuti, tegevuse ülessoojenemine kestis igaviku ja lõpukakluste vaatamine tundus tänu pikkusele juba üsna nüri põmmimine. Aga nagu mainisin, fänni jaoks on ikka vajalik vaatamine ning eriti tänu sellele, et boonuste hulgas paotab suud ka meister ise. Samuti leidub seal koomiksisarjale sarnaselt ka üks lühifilm - Iron Shoes mis minu mäletamist mööda on ilmunud ka joonistatud kujul. Samuti võis telekaekraanilt lugeda The Penanggalan´i koomiksit, lühike nagu ta on, sai seegi taaskord üle loetud. Sisult aeglane ja välimuselt inetu film aga samas väga Hellboy, väga Mignola ja väga BPRD. 3/5
Büroo tiim.

4 comments:

Metsavana said...

Piltide järgi paistab rõvedalt odav joonistus...nad võiksid vähemalt üritadagi Mignola stiili tabada mitte juba alguses käega lüüa.

Trash said...

Oli jah selline lastele mõeldud superkangelase multikasarja moodi. Peale Screw-head´i tundub see jäme aga näiteks esimest osa vaatasin enne ja siis oli täitsa OK, ei osanud paremat tahta.

Ivar said...

Neid filme (mis mulle tegelt ei meeldi, eriti esimene neist) ei püütudki Mignola stiilis teha. Ja seda täiesti meelega, et multikavärk, film ja koomiks oleksid kõik erinevad maailmad, mingid alternatiivversioonid samal teemal, aga mitte ühe mütoloogia osad.

See kutt, kes Mignola enda juhtimisel valiti multika stiili loojaks on tegelikult üsna kõva joonistaja - http://gotcheeks.blogspot.com/ Aga ega tema stiilist suurt midagi järgi jäänud. Minu meelest tehti näiteks Hellboy labajalad hoopis teistsugused, paanlike dünaamiliste sõrgade asemel mingid töntsakad Goofy lestad. Mnjah, kuigi lavastaja Tad Stones on väga mõnus ja humoorikas onkel (ta tegi hiljem mingi Turoki multika, mis olevat päris verine), on need filmid minu jaoks ikkagi paduigavad.

Ja üldse, minu poolest võiksid kõik Hellboy filmid olemata olla. Mida mina näha tahaks, oleks Burtoni-Selicku stiilis tehtud Hellboy NUKUFILM. Või siis hädapärast 3D animatsioon, mis emuleeriks nukufilmi. (Kuigi Coraline'i näitel on näha, et nukkudega saavutab ikka oluliselt veenvama ruumitunde kui mistahes 3D-s. Kuigi eks seegi multikas ole suuresti ju tegelikult arvutifilm - tegelaste näofaasid on arvutis modelleeritud ja 3D printeris välja lastud.)
Mike Mignola stiil on skulptuuri keeramiseks täiesti super ja ma ei väsi imestamast, et ma pole näinud mitte ühtegi fännipilti, kus tema stiili oleks suudetud ka 3D-ga emuleerida.

PS: avataris olev pilt on pisut enam kui lihtsalt mingi Mignola fänni eneseväljendus, see on mu enda tehtud Hellboy kuju näolapp. Lihtsalt selgituseks.

Trash said...

Vaatasin Sean Galloway blogi, täitsa OK tööd. UUrisin ka TUROK son of stone´i kohta aga screenid tundusid küll liiga tavalised, kuigi tuleb vist dinosauruste ja indiaanlaste pärast vaadata. :)