Thursday, April 22, 2010

Synth Britannia

Synth Britannia : The Emergence of British Synth Pop - Ben Whalley 2009

Kui ma ei oleks pool aastat tagasi vaadanud Made in Sheffield´i, jäänuks käesolevast väheke parem mulje, sest vähemalt pool informatsiooni oli juba eelpoolmainitud muusikadokumentaalis välja pakutud ja seega oma uudsuse kaotanud. Aga muidugi ei alustatud elektroonilise muusikaga ega tehtud masinapiiksu vaid Sheffield´is, oma osa briti sündiskenele andsid ka Liverpool ning London, hiljem aga viis kogu aastatepikkuse soundipärandi maailmakaardile Basildon´ist pärit DM. Paar korda jäi mulje, et meeste mälestused võivad olla legendi suurustava lisaga, kuid muidu võis filmiga rahule jääda. Lasti head mussi ja oli ka uut ning põnevat teavet pakkuda. 3/5
Riided Dave´i seljas! Piinlik!

2 comments:

mordaunt said...

jõu, kuule, siis sa seda dvd-ks tehtud varianti ei vaja ja ma annan selle ühele teisele sõbrale? mis seal dokis nagu vahva point oli, et tüübid rääkisid, kuidas nemad tegid enda meelest rasket eksperimentaal-avangardi ja ei oleks osanud fucking uneski näha, et paari aasta pärast on see üldine popi standard. Aga noh, peale Kraftwerki oli mandril ju juba siis teisigi tegijaid, keda ei mainita, näiteks Jarre, Space, Moroder.

Trash said...

Anna jah!

Mulle meeldis ka see koht kui öeldi tilu-lilu elektroonilise popi kohta, et see on pop ja poisid vaidlesid vastu, et saksa koolkonna elektrooniline avangard või umbes nii. :)