Tuesday, April 13, 2010

Miracle Mile

Miracle Mile - Steve De Jarnatt 1988

Käesolevat ulmelise puudutusega tragikomöödiat kiitis väga ahvatlevalt minu Filmiküsitluse sarjas Galaktlan ning seetõttu tuli enesekgi pilk külge panna. Taavi küll mainis, et filmiga on selline imelik tunne, et otseselt väga hea film justkui ei ole, aga ikkagi mõtled pärast selle peale aga minu jaoks neid mõtteid küll palju esile eio kerinud.Ei filmi vaatamise ajal ega hiljem. Meenus hoopis Scorsese samalaadse ülesehitusega After Hours kus samuti hommikul alanud romantiline suhe hakkab öö saabudes järjest rohkem kaose küüsi langema ning episoodilised koomilis-absurdsed situatsioonid takistustena noorte armastuse teele ette kerkima. *SPOILER* Filmi sisuks on üks kogemata pealtkuuldud telefonikõne millest selgub, et USA lasi ennetava tuumalöögina välja oma suured pommid ning iga hetk peaks NL teele saatma oma aatomilaadungi mis tähendab, et suurlinnas nagu LA on jäänud tuumapommi saabumiseni aega väheke üle tunni. Nõrk, et tuumasõda tõesti toimus, sest kogu see paanika mis ahelreaktsioonina telefonikõne tõttu alguse sai, oleks palju hullemini mõjunud kui kogu jama käivitanud telefonikõne, olekski lõpuks vaid kellegi rumalaks vembunaljaks jäänud.*Spoiler end* 2,5/5
Me jääme ellu!

6 comments:

adi said...

Ise ka lootsin, et äkki on filmi rõhk pandud näitamaks seda õrna ühiskondliku võrku peale mis rebeneb esimese värina peale, aga ei, kisume ikka romeo-julia pisaraid.

Anyway, Brian Thompson'i mängitud mitteheterost sõnapidav kopteripiloot oli fun lüke. Või see koht kui see mobiiltelefoniga tsikk annab kahele kõige hillbillymale osatäitjale ülesande:
Mike, I want you and Susie to make a list for me. People who we might want to bring along. Scientists, leaders, great minds. I want it in five minutes, okay?

Trash said...

Kopterpiloodi kaaslane oli mõnus ja eks neid momente oli teisigi aga jah, kahjuks mitte kõige põnevamas omapärasemas vormis.

Metsavana said...

Mulle meeldis aga selles võib süüdi olla ka nostalgia

J said...

Hehee... Küsisid mult selle Tech-Noiri raamatu kohta, et mis huvitavaid filme seal lugedes silma jäi. Eile just lehitsesin ja kirjutasin mõned üles, et lähiajal ehk kõklavamatest postki teha ja üks uuem oli just see Miracle Mile, mida tahtsin sulle nimetada, tulen aga täna siia, vaatan veel korra blog.tr.ee-sse ja mida ma näen. :)

No, aga vast leian sealt veel üht-teist.

J said...

kõlavamatest*

Unknown said...

Heh, see kopteri piloot oli jah lahe.
****SPOILERID*****
Aga see asi, mille peale ma mõtlema jäin, oli see, et kas see tuumasõda tegelikult ikka pidi tulema või oli alguses mingi reamees ikkagi asjadest valesti aru saanud ja tegelik tuumasõda algas sellest paanikast, mis mingite tegelasteni ringiga tagasi jõudis. Ja mulle küll meeldis, et lõpus mitte ainult ei tulnudki tuumasõda, vaid et ikka direct hit kah.