Monday, March 03, 2008

Ultimate Jan Kounen - L'intégrale des courts métrages de Jan Kounen

Gisele Kerozene - Jan Kounen 1989
Vibroboy - Jan Kounen 1994
Capitaine X - Jan Kounen 1994
Le Dernier chaperon rouge - Jan Kounen 1996

Minule ei jätnud Dobermann kui liiga pop ja stiilne film head muljet ja hilisem dope´i western Blueberry veelgi vähem. Ei olnud minus seda õiget soolikat Jan Kounen´i visuaalselt rikka pildi mõistmiseks ja tema huumorist läbi puremiseks. Võib-olla oleks asi teistmoodi olnud kui oleksin varem tema lühifilmidega tutvust teinud, näinud millest kõik alguse sai ja kuidas arenes. No parem hilja kui mitte kunagi. Kogumiku parim oli Punamütsikese muinasjutul baseeruv Le Dernier chaperon rouge. Kahjuks aga ainuke film millel puudusid ingliskeelsed subtiitrid ja kuigi kõlbas vaadata ka niisama, jäi liiga palju arusaamatuks, et rahul olla. Väga värvikirev ja fantaasiarikas muinasjutu ja horrori segu. Kui nüüd kvaliteedi järgi ritta seada, siis peale Punamütsikest tuleks kohe nõidade rallist rääkiv Gisele Kerozene ( YouTube ). Animatsiooni nippidega komöödia, värske ja meelt kirgastav. Vibrapoiss ja Kapten X olid tehnikalt ja välimuselt väga sarnased. Kiire montaaž, üle piiri viidud stiliseeritus, pulp maiguga stoorid ja koomiksilaadsed kaameranurgad. Kumbki neist kahest erilist muljet ei jätnud, kuid igati lahe vaatamine oli küll. 4 lühifilmi oli paigutatud kolmele DVD-le nii, et võite ise arvata millisel üüratul määral lisasid kaasa anti. Paari sai isegi vaadatud - Gisele Kerozene´i storyboard´i, lavastaja dokumentaalfilmide trailereid ja Kounen´i lapsepõlve kaamerakatsetusi mis olid päris korralikult tehtud ning mehe käekiri hakkas end juba siis ilmutama. Peale lühifilmidega tutvumist tekkis huvi Dobermann´i taas ülevaadata aga Blueberry´ga jäi seekordki pass. 3/5
Vibroboy piinab transvestiiti.

9 comments:

Anonymous said...

kusjuures ma ei nõustu sinuga selles Dobermanni jaheduse teemas, noh et nagu ta oleks jahe ainult jaheduse enda pärast, nagu vaatasin üle 10 aasta jälle ühe korra seda filmi ning ausalt, see film on jaheduse astmelt nagu tõsine teenäitaja mitte mingi suvaline imiteerija.

ma ise ka arvasin et ju ma mäletasin valesti, et eks 10 aastat tagasi sai ikka selliseid jahedaid filme vaadatud ikka jaheduse pärast, aga ei, see film ei kuulu sinna kategooriasse.

mulle kohutavalt meeldis.

Trash said...

Ma vaatasin ka oma 10 aastat tagasi ja võib-olla nüüd on tõesti teine lugu. Sel ajal aga film ei meeldinud.

Custom eng subbidega DVD on kokku pandud ja sõbral olemas, ehk tuleb laenuks paluda.

Anonymous said...

kamoon, laenuta juba. ma vaatan seda filmi juba neljandat korda viimase 2 kuu jooksul ja tulemus on seks

Trash said...

Olgu, saadan kohe MSN´i.

Anonymous said...

noh?


dobermanni näol on tegemist raudselt minu uue lemmikfilmiga, seega ma käin sulle pinda kuni sa lõpuks alla annad

Trash said...

Annan alla. Isegi ei küsi vaid hangin rootsi moodi custom eng subbidega prantsuse reliisi, netiässa khanibal´i garanteeritud kvaliteet.

Cover.

Screens

Anonymous said...

ma tellissin endale ka ära mingi super-duperi versiooni, kui hästi läheb siis reede jõuab kohale

Anonymous said...

ning nagu dai pohh, see film on hea! ainult 16 aastased tüdrukud arvavad, et see film imeb.

Trash said...

Good for you !!!

Kui vaatan, siis ka kirjutan. Algas ju 2 nädalat isa puhkest, vast ikka beebide kõrvalt jõuan.