Friday, January 11, 2008

Fallen Art

Sztuka spadania - Tomek Baginski 2004

Paari maineka auhinnaga lühianimatsiooni kategoorias, Poola toode ja päris hea. Tavaliselt ma 3-D animatsioonidest vaimustusse ei satu, kuid seekord olid määravateks teguriteks karakterite õnnestunud groteskne välimus, lahendi ootamatus ja koomiline võllahuumor. DVD-lt viie minutilist teost vaadates jäi aga lisadelegi pilk peale heites mulje justkui püütaks käesoleva tähelepanu äratanud animatsiooniga tervet Platige Image stuudiot kui toodet müüa ning reklaamida. Umbes nii, et oleme ida-euroopast ja teeme odavalt tasemel arvutigraafikat kui vaja, töökasi jätkub ja ametit tunneme. Oli promo näidiseid teistest lühianimatsioonidest ( igavad ), autorite selgitusi ning igat sorti muud arvutigraafiku tööga seotud kraami: visandeid, mudeleid, animeeritud liikumise näidiseid ja teisi kunstnike kõrget tehnilist taset tutvustavaid materjale. 5 minutit filmi ja 70 minutit lisasid Platige Image stuudiost, eks keegi kindlasti huvitub. 3,5/5

8 comments:

Unknown said...

Kas see on see lühimultikas, kus teema keerles mingi kindrali ja hiigelsuure kaadervärgi (nagu tehas) ümber?

Trash said...

Enam vähem nii aga eks kontrolli ise üle.

Film YouTube´is

Unknown said...

Just seda silmas pidasingi. Väga friiko short.

Trash said...

Häid sõnu on lausutud ka sama lavastaja Katedraali kohta. Netist sai mingi suitsupaki suuruselt ekraanilt vaadata aga eile ei viitsinud, täna vist isegi otsin taas üles lingi ja tsekkan ära.

Ulmeguru said...

«Katedra» meeldis mulle väga, mõtlesin seda üks aasta isegi Estconil näidata, aga...

Film põhines Jacek Dukaj samanimelisel lühiromaanil ning kuuldavasti pidi sama kompanii ja sama lavastaja tegema filmiks ka Dukaj lühiromaani «Ruch Generała».

Ma alguses mõtlesin, et see «Sztuka spadania» ongi lühiromaani «Ruch Generała» ekraniseering, aga sisututvustus ei läinud lühiromaaniga kokku...

Trash said...

Selleks aastaks võiks isegi mingi ulmeliste lühianimatsioonide kogumiku komplekteerida, nii 5-6 teost tunni jooksul. : )

Ulmeguru said...

Mõttel on täitsa jumet... teeme ära!

Trash said...

Eks vaatan oma kollektsiooni sellise pilguga üle. : )