Sunday, May 20, 2007

Mikadroid : Robokill Beneath Disco Club Layla

Mikadoroido - Satoo Haraguchi, Tomoo Haraguchi 1991

Teise Maailmasõja ajal võetakse kolm kõige atleetlikumat sportlast jaapani valitsuse salajaste katsetuste objektideks eesmärgiga luua überinimesed kelle abil sõda võita. Ühest sportlasest jõutakse teha poolmasinlik kübersõdalane, teised kaks jäävad inimese välimusega, kuid neidki on tehislikult muudetud. Katsed jäävad aga pooleli ja plahvatus hävitab salajase Tokio südames asuva labori. Aastakümneid hiljem on labori kohale ehitatud diskosaal kus piinliku välimuse ja meigiga jaapani neiud tantsu vihuvad nii, et lärm ajab üles vihase küborgi kes peatselt kukub halastamatult noori killima. Kaks teist eluga pääsenud sportlasest katsealust saavad kokku, et oma endist androidiks muudetud sõpra peatada. Diskosaali all autoparklas ja salajase labori ruumides toimuva tulevahetuse sekka satuvad kogemata ka noor disainerist neiu ja rikke tõttu kohale kutsutud elektrik. Soovituse selle filmi vaatamiseks sain Baka foorumist incognito´lt ja ei pidanud selles crap camp exploitationis pettuma. Ootasin küll väheke veidramat filmi aga kõlbas ka niimoodi, odavat fiili oli siiski küllaga. Eriti koom oli kubujussi meenutava Mikadroidi püüd oma tonni kaaluvas metallturvises veel graatsiliselt samuraimõõka keerutada. Hea, et näitleja selles kostüümis püstigi püsis, mingist samurailikust joonest aga ei saanud juttugi olla. Vaatasin lisade hulgast filmile tehtud visandeid ja peab tunnistama, et paljud visioonid paberil olid sobivamad kui need mis filmi sattusid. Nii Mikadroidi enda kujutis, labori sisustus kui ka filmist välja jäänud poolenisti zombie´si meenutavad jaapani ohvitserid. Muidu selline tsill B-film, sobis pühapäeva hommikusse suurepäraselt. 3/5
Mamoru Oshii loodud Kerberos Panzer Cops´i filmidest tuntud turvise vastu ei saa ikka keegi. Minu jaoks täielik disaini tipp.

2 comments:

Ulmeguru said...

Kuule, see tundub sedavõrd jabur film olevat, et tasub vist isegi vaatamist..?

Trash said...

Kuna sul kodus suuremat teha pole oma ühe telekanaliga, tasuvad paljud asjad vaatamist. Kui aga valik suurem ja aega napib, ei peaks MIkadroidile küll liiga tähelepanu pöörama.