Thursday, May 17, 2007

The Kovak Box - La Caja Kovak

The Kovak Box - Daniel Monzón 2006

Mallorca saarele loengut pidama sõitnud sci-fi kirjanik satub sellistesse ulmelistesse seiklustesse, et kõik toimuv hakkab juba omakorda ulmeromaani mõõtmeid võtma. Nimelt teatab saladuslik härrasmees, et mehe esimeses ulmeromaanis kujutatud olukord on tänu tehnika arengule juba saabunud ja kirjanikul ei jää muud üle kui asuda oma enese aastate eest kujutatud antiutoopiat peatama. Parajalt põnevust kui niidid alles hargnema hakkavad, kuid vägagi ebarahuldav seletus toimuvale ja üdini nõrk lõpp. Saladuslikku konspiratsiooni teooriate laadset paranoia teemat oleks saanud palju paremini ja huvitavamalt eksploateerida. Veidikene meenutas filme Cypher ja The Game, midagi selles fiilingus oli sarnast, kuid Monzoni teos oli ikka tublisti haledam. Ütleme nii, et Kovaki karp oli lõpuks avades tühi, kuigi olid filmi vaatamise ajal sinna sisse juba maad ja ilmad kujutanud. 1,5/5
Nagu kaks tilka vett: Manowar´i bassimees Joey DeMaio ja The Kovak Box´i näitlejanna Lucía Jiménez.

2 comments:

Ulmeguru said...

Konkreetselt sellest filmist ei tea midagi, aga mul hunnik kehvi kogemusi, et kui filmi tegevus toimub kas Mallorcal või siis Ibizal, et siis tegu übersaast filmiga.

Noh, tundub, et filmigrupp tegeles aktiivselt puhkamise, aga mitte filmiteoga... vähemasti tulemuse järgi otsustades.

Trash said...

Sul on kindlasti õigus seoses selle võttegruppi puhkuseplaanidega. Filmi võtsin aga ette kuna peategelaseks on sci-fi kirjanik, lootsin etemat.