Wednesday, May 30, 2007

JSA : Joint Security Area


Gongdong gyeongbi guyeok JSA - Chan-wook Park 2000

Chan-wook Park´i varasem meistriteos enne Kättemaksutriloogia valmimist on vähemalt minu jaoks sama tugev ja tähtis film kui Mr. Vengeance või Oldboy. Sisuks kahe piirivalvuripaari sõprus väikeses ja vähetähtsas demilitariseeritud tsooni piiripunktis. Kaks Lõuna-Korea ja kaks Põhja-Korea sõdurit sõbrunevad, külastavad üle piiri minnes üksteise valveposte, räägivad armastusest ja sõprusest, ning avastavad oma üllatuseks, et inimesed mõlemal pool piiri on palju sarnasemad kui siiamaani arvati. Film mis korealaste hinge puudutas väga tugevalt ja sügavalt, ning tekitas linastuse ajal kohu, vastakaid arvamusi ja vanade haavade lahtirebimisi. Kuigi jagatud kodumaa on neile südamelähedasemalt tajutav teema, ei tohiks film ükskõikseks jätta ka eestlast. Nordic DVD oli veel hiljuti Tallinnas müügil, kuid ise ostsin soomest kahediskilise lahtivolditava papist special editioni. Soovitan !

3 comments:

paranoiadisco said...

Vihjad äkki, kust seda leida võib? Kaubamajast?
See YLE2 pealt tuli mingi nädalavahetus aga nagu alati oli mul siis midagi paremat teha ja jäi nägemata, kuid huvi on tõsiselt suur...

Trash said...

Mina nägin viimati Kristiine keskuse poes CD100 ( kui on see nimi??? ). Igaljuhul see R-kioski kõrval asuv cd ja dvd poeke. Maksis 99.-, kuid sellest on tõesti juba aega. Enda oma ostsin Casablanca poest soomes ja hind oli 5.90.- kahe diski eest.

Trash said...

PS. Selline hakkab välja nägema siis rubriik kus soovitan varem nähtud filme. Suur poster on keskel, tunneb ära.