Monday, November 23, 2009

PÖFF 2009 filmihoiatus!

PÖFF 2009 kava vaadates jäi silma, et selline käkk nagu First Squad on toodud Maarjamaale ja seega pean oma kohustuseks kõiki kino ja animesõpru hoiatada, kuna tegemist on kaheldamatult aasta suurima läbikukkumisega anime vallas. Paar aastat palavalt oodatud film osutus tuimaks ja fantaasiavaeseks tükiks ning sellist saasta festivalile tuua ja raha eest rahvale näidata peaks olema pärispattude nimistusse lisatud kuritegu. No ei ole kõige halvem, kuid siiski läbinisti nõrk ja peale vaatamist ei saa positiivseid elamusi küll ühestki suunast tulla. Mis mind aga eriti häirib on PÖFF´i kavalehel olev Alar Niinevälja arvustus. Mees on muidugi elu aeg saastakiitja olnud ja selleks on teatud põhjused millest kirjutan kunagi teine kord, kuid sellist mesijuttu nagu Esimene Rühm tema käest saab, on lausa füüsiliselt valus lugeda. Mehe usutavus filmide tundjana ja austajana kukkus nii alla, et vaevalt ta seda isegi tänu meie tutvusele tagasi objektiivsuse ja respekti tasemele saab. Sõnad "Alar Niineväli soovitab" ei oma enam mingit kaalu ega hinda.

Minu arvustus : First Squad

18 comments:

paranoiadisco said...

Mul pilet olemas sellele. Teadsin küll, et tegid seda maha aga nagu ütlevad, et oma silm on ikka kuningas.

Trash said...

No EI usalda mind jah? Oi oi!

Eks sa kirjuta siis peale seanssi oma blogis, muljeta. Oled piisavalt animet näinud, et lamedust gebniaalsusest eristada.

Alar said...

Vähemalt ei ole mina silmakirjatsejast pessimist!

Trash said...

Ja see oli mille või kelle kohta Alar?

Kalmsten said...

Ma pakun, et see oli kogu inimühiskonnale üldiselt..

Muuseas
First Squad-i jätsin pooleli- mitte, et nii jama oleks olnud, aga kvaliteet oli KOHUTAV + 1!

Trash said...

No ma ei tea, vaatasin mingit promoscreenerit ja mulle tundus küll kvaliteet OK olevat, sisu oli hoopis pettumustvalmistav.

First Squad´i arutlus Baka animefoorumis

Unknown said...

Mis teil kõigil Alar Niinevälja vastu on nahuj.

Trash said...

Kellel kõigil? Mina pettusin seda ülistuslaulu lugedes tõsiselt, teistest ei tea midagi.

Ninja Robot said...

Samas oleks ilgelt imelik, kui tüüp oleks PÖFFi kataloogi kirjutanud "Ilgelt sitt film, ärge minge vaatama" :)

Trash said...

Siis sa ütled, et tal on keel pruun või? Et tead küll kui sitt film on aga Tiina Loki meeleheaks oled valmis musta valgeks tegema ja vastupidi?

Häbi oleks ju nime alla panna kui raha pärast isegi valetad.

Kalmsten said...

Minu käsutuses oli ka VidCam(MobCam- kvaliteedi järgi) ehk siis värve põms't ei olnud ja heli oli ainult aimatav.

Otsisin seda torri aga ei leidnud enam, mõtlesin uuesti alla tirida, hunnikutele plaatidele kärsatada ning tulemusena oleks ilusad jõulukingid saanud.

Trash said...

Ma sain selle screeneri ühelt Moskva tuttavalt, privaat serverist saatis. Ei ole talt eneselt küsinud kuidas meeldis aga eks venelastele ikka meeldib, nendest ju taas jahutakse.

Kalmsten said...

ma olen kuulnud, et mõned kuud tagasi oli avalikes isegi "Blood on the highway" liikunud, aga ise ei juhtunud kahjuks või õnneks peale..targem vist ripp äraoodata kui hakata head filmi endale juba ette ära rikkuma.
Selle number 9 nimelise multikaga läks naa pahasti, nüüd vast on ripp olemas juba, aga pole isegi otsida viitsinud.

Trash said...

Vaatan, et on uus trend kus esmalt reliisitakse Blue-Ray ja siis tulevad nii DVD kui muud juba sellest.

MNC said...

oled sa mõnda ärahooratud Bluud vaadan'd, ma pole viitsind kuna minu mäkletamist mööda olid esimesed DVDRipid(õigemini valdav enamus neist) ka sellised , et karju appi ja jookse technicolorit pakkuva kaameraga kinno , et mingitki kvaliteeti saada...muidugi DVD ostmine(tellimine tol'a'al) on ka variant, aga ma ei pea seda moraalselt päris õigeks.

Trash said...

Ühte DVD-ks konverditud Sinikiirt olen vaadanud. Menüüd oli ise juurde tehtud, subbikaid tükki 27 ja bitrate jooksis 3,8-4,2 vahel. Selline normaalne, kuid eelistaksin siiski retail´i.

Kalmsten said...

ok, tänud.

Trash said...

Võta heaks!