Thursday, November 26, 2009

Bang Bang You're Dead

Bang Bang You're Dead - Guy Ferland 2002

Kirjutasin täna FutureArt´i foorumis, et võtan homme kirve ning lähen Kloostrimetsa Puukooli. Proovin võimaluse korral enne kui mind peatatakse maha võtta võimalikult palju puid, äsan sinna ja tänna, võtan mehemõõtu kastaneid ja pöidlajämedat lepavõsa. Juhul kui ei viitsi kohale sõita, helistan ja ähvardan veeuputuse, põua või rändtirtsudega. No tegelikult muidugi ei lähe ega helista aga ega nemad siis tea, võtavad veel täna öösel ette ja istutavad prožektorite vihus kõik puud ümber ohutumatesse kohtadesse nii, et homme võib puukoolis näha vaid kaeveaukudega kaetud lagedalt välu. Bang Bang You're Dead oli film koolitulistamisest. Selgrooks oli võetud samanimeline kuulus koolinäidend ja püütud selle ümber ehitada teismelise draamalugu. Näidend võis ju tõesti mõtlemapanev hitt olla, kuid film jäi minu jaoks nõrgaks ning ebareaalseks, eriti see mustast lambast kooli päästjaks muutumine ning sellega kaasnevad soodustused nagu näiteks näidendi esiettekanne koolihoones. 9/11 järgses politseimanuaalis on kindlad juhised mida teha selliste tüüpidega kes hulguvad koos terroristidega ( jah, tänapäeval liigitatakse selline grupp homeland terrorismi alla ning võrdsustatakse igasuguste Al-Qaeda´dega ) , filmivad neid, semutsevad nendega ning alles viimasel hetkel astuvad sammu tagasi ja kohe kindlasti ei ole selleks pea paitamine, vaid pigem reaalne vangistus.Ralf´ile film meeldis, kuid kirus romantikaliini mis minu arust oli küll üsna hoomamatu ja arvatavasti peitub põhjus hoopis selles, et talle endale Jane McGregor hinge läks ning mängu tuli armukadedus. Paranoiadisko ütles samuti hea sõna, kuid tema puhul kallutas kaalukaussi ta isiklik välimuslik sarnasus ühe kooliõpetajaga ning arvatavasti nautis ta vaatamise ajal paralleelselt unelmat kus ta ise lastele tarkust jagab. Mind, nagu ütlesin, jättis väheke pettununa maha. Kui Ben Foster´i väga veenev roll ning tema tegelaskuju poolt monteeritud video välja jätta, siis muu oli keskpärast laadi. 3/5
Пиф, паф, ты - мертв!

8 comments:

paranoiadisco said...

Sa oled liiga vana lihtsalt selle filmi jaoks - kogu see teenage angst, mida see film kiirgab, tõmbabki pigem nooremaid. Ma arvan, et kui ma seda praegu, 5 aastat hiljem, vaataks suhtuks umbes samasuguse keskpärasusega. Twilight on parem!

paranoiadisco said...

Jagan siin praegu vanematele tarkust... meeldib, noh.

Unknown said...

Armukade ma olin, aga hoopis Ben Fosteri peale. Igati kompu poiss ju.

Anonymous said...

Kompu poiss? Maybe. Muna tas igal juhul on, tundub selline tösine draama poiss olevat ning Pandorumis sai actioniga ka hakkama.

Twiligt on parem? Selge, vötame kavva.

Trash

Anonymous said...

Mulle ka väga meeldis. Olen kbongi arvamusega nõus, et ehk tõmbab see rohkem gümnaasiumiealisi. Väga kõva tunne oli peale filmi vaatamist igatahes.

Metsavana said...

See võibolla seletab miks ka mind see film suht külmaks jättis - keskast juba kõvasti aega möödas.

Trash said...

Teismelise angsti sai ju lihtsalt välja elada, togi või narrita veits kooli jobusid ja oligi kohe tuju parem ning angst hulga kergem. :)

Trash said...

Ise käisin poistekoolis ja seal oli igasugune peks ja mõnitus aksepteeritav, ka õpetajate poolt. Mingit trotsi see aga ei tekitanud, kõik oli kuyidagi kaootiline ja süstemaatilist terrorit juhtus vähe. No ja ei olnud ju plikse pealt vaatamas, mis see poiste omavaheline müramnine siis ikka.

Võib olla gümnaasiumi mõistes on jah tegu millegi erilise ja alandamisest tekkinud kättemaksuviha mõistetavam.