Thursday, November 05, 2009

Brüno

Brüno - Larry Charles 2009

Vast siis Brüno ei olnud suurele ekraanile sobiv kui nii mitmed ütlesid peale kinokülastust, et kõlbas kah aga ei midagi erilist ja Borat´iga ikka võrrelda ei saanud. Mina vaatasin telkust ja naersin tilga püksi. Sacha Baron Cohen oli osanud teha nii pisiasjades täpse, sõnamängudes vaimuka ja ühiskonnakriitilisuses terava filmi, ma kohe üldse ei mõista neid virisejaid. Kas nad siis ei oska inglise keelt ( sest vaevalt eesti subtiitritõlge parim oli ) , ei mõista asetada end nähtud situatsioonidesse ega oma piisavalt empaatiat või taustateadmisi, et plahvatavate pommide tehtud hävingu suurust mõista. Vastandamine oli nii järsk nagu paneks musta paari valgega ja kriitikanooled valusalt torkivad. Pahupool oli liigne lavastatuse sisse toomine, seda oli muidugi ka Borati seiklustes, kuid julga vähem. Märgata võis, et paljudel juhtudel oli "õnnetutega" varem valgustustööd tehtud ja õigem oleks neid pigem statistideks kui saatuse tahtel kaamera ette sattunuteks lugeda. Samas muidugi ei vähendanud see teksti võlu, oli tegemist Cohan´i improvisatsiooni või läbimõeldud lähenemistega. Ja siis see algul näidatud elu pügmee ja anusrammiga, no see oli väga odav komejant. Mul on igal juhul hea meel, et Sacha Baron oskab siiani olla samm eespool mainstream koomikast, naeruvääristab väga julge irooniaga ja lubab enesele selliseid vabadusi mille eest teisi kividega surnuks loobitaks. 4/5
Kuulus koomik noorena.

15 comments:

paranoiadisco said...

Ma olen kahe jalaga kõigega nõus, mis sa siin välja tood. Oli tõesti kohati liigselt stsenaariumi järgi tegutsetud, kuid see oluliselt hoogu maha ei tõmmanud. Naersin pisara, sõna otseses mõttes, silma ja kartsin, et kõrval istunud keskealine naisterahvas sureb iga hetk naerukrampidesse.

Trash said...

No näe, kellelegi ikka meeldis, muidu loen igalt poolt, et keskmine ja kõlbas kah.

paranoiadisco said...

Praegu on ju pop igasuguste "indie"-komöödiate hillitsetud ja tagasihoidlikku huumori üle pihku itsitada ja pärast filmi kiita. Kohe kui peenist ekraanil näha on, tembeldatakse film kohe labaseks ja rõvedaks - tänapäeval käiakse vist kodus ka ujukatega duši all.

Trash said...

Oi oi, see peenise koht oli betoon!!!

Kõige parem oli IMO see kui mees Mel Gibsoni kohta mokaotsast paotas, et füürer.

Unknown said...

Vot siin lähevad meie arvamused küll väga lahku. Mulle kohe üldse ei meeldinud. Ainult paari koha peal kõkutasin naerda (sh tõesti koht, kus Gibsonit führeriks nimetati ja kui selle isa käest küsiti, kas ta laps võib olla süüdatud fosfori läheduses).

Trash said...

Sina Ralf oled lihtsalt suur tolerant ja neegrisõber ning seetõttu tundus film sulle halb kuna neid vaesaekesi asetati pahapaikka, lasti neile poliitilise korrektsusega pikki kõrvu. S.L.Jacksoni vennad ja õed ja nüüd järsku tuleb üks juudi ignorant ja paneb beebile OJ nimeks, muidugi kärssas su närv, ei imesta.

MNC, Norris & Kruve inc. said...

Kaalu seda - isegi parima tahtmise juures ei õnnestu sul iga öö Brünosid unes näha, seega milleks päevalgi enda pead sellise lahja jamaga vaevata.
Hirmus milline moraalne dekoratiivallakäik valitseb blogijates- kvaliteetselt perversset filmiblogijat on raske leida.

Ma ei ütle, et see on mu esimene ja viimane postitus siia blogisse vaid ma hoiatan, et järgmine kord ma tulen koos V. Kruvega(High Five!) ja siis hakkab alles päid, vahtu ja saepuru lendama...võib esineda ka tatti!

Kaalu seda varianti, kaalu seda !

Trash said...

Bruno pole lahja vaid kange nagu Duncan Hills Coffee.

Lauri said...

Do you folks like coffee?
Real coffee
From the Hills
Of Colombia

The Duncan Hills will wake you
From a thousand deaths
A cup of blackened blood
(Dying, dying)
You're dying for a cup

Guatemala blend
Ethiopian
French vanilla roast
(Dying, dying)
You're dying for a cup

Prepare for ultimate flavor
You're gonna get some milk!
And scream... for your cream

Duncan Hills
Duncan Hills
Duncan Hills

COFFEE!

Trash said...

Mul on Dethklok´I dvd KUS VAID MUUSIKAKLIPID PEAL, KOHE PANEN HOMMIKUKOHVI KÕRVALE MÄNGIMA.

Lauri said...

Dethklok on kõva!!!!

Trash said...

Enne läks siiski Venom´i Hammersmith´i live peale, järgmisena siis Dethklok.

Anonymous said...

hehe, antonio nali on muidugi puhas kuld.

kashei said...

terve film oli odav komejant ju...

Trash said...

Odavat komejanti võib taotluslikult teha või kukub siis lihtsalt nii välja, ning viimane on see halb odav komejant. Bruno oli esimene variant kui juba nii nimetada.