Monday, November 23, 2009

Breathless

Ddongpari - Yang Ik-Joon 2009

On selline korea pätt kes hommikul vara ärkab üles, joob pohmelli peale pool pudelit mineraalvett, ajab kargu alla ja longib tööle. Ametiks võlgade sissenõudmine ja nii hulgub tüüp raamatupidajast ja rusikamehest teismelisega mööda maju-kortereid ning peksab liigkasuvõtjalt raha laenanutelt summasid välja. Keskpäeval saab palga peo peale, mängib poole sellest kasiinos maha, viib õele ja selle lapsele kingitusi ning tsillib ühe hakkaja kooliplika seltsis. Öösel joob end maani täis, läheb koju ja peksab oma hiljuti vanglast vabanenud isa. Kõike seda tehes ropendab hullu moodi ja nii päevast päeva, hommikul algab kõik uuesti.Film oli täpselt kaks minutit liiga pikk. Kui oleks minu teha, lõikaksin koheselt lõpustseeni maha ja kui täitsa aus olla, siis võtaksin veel 10 sekundit viimase viie minuti pealt samuti maha. Draama film, inimesed saavad ilma liigsete sõnadeta ka aru mis toimus ja kuidas asjad tulevikus arenema hakkavad, lihtsalt selle pärast, et kõige selgitamine ei ole alati parim. Käesoleva draama puhul näiteks jättis see mulje justkui peetaks vaatajat idioodiks kes oma mõtetele ei oska hoogu anda, vaid koogutab järele seal kus lavastaja näitab. Vihale ajab see selle pärast, et tegu oli väga hea draamaga mis kohe kindlasti mõned minutid lühema veelgi parem oleks olnud. Mõned tähtsad minutid, sest tegelikult on ju kõik Korea filmid alati liiga pikad ja alati saaks veel rohkem maha näpistada. Üldpildis aga tugev film, selline jõuline ja ehe nagu need korea lavastajate debüüdid kukuvad olema. 4/5
Jean-Paul Belmondo "hingesugulane" koreast.

8 comments:

Unknown said...

Nunoh, mingi uus skaala? 4/8 mulle kui itmehele oleks muidugi meeldivam nt 8/0xF või 100b/1000b :P

Film aga tundub huvitav olema, eriti veel need 2 viimast minutit, mis sul tuju rikkusid:P


Matu

Trash said...

Näpukas, näpukas.

Kuigi üks Spinal Tap´i fännist blogija jagab hindeid 11 skaalal, näiteks hea film on hindega 9/11.

Anonymous said...

Et kui pöffil ei oleks olnud, siis poleks vaadanud?

Trash said...

Mitte koheselt aga oli kõrvale pandud. Oootasin momenti mil selline suurem aasia laks peale tuleks aga nüüd, nagu iga aasta, vaatan kaks nädalat PÖFF´i filme ja sai ka see varem masinasse suratud. Täna või homme vaatan Accident´i ka ära, siis vist edasi lääne filme.

Unknown said...

anna siis teada, mis accidentist arvad.
minu meelest oli idee üsna huvitav, alguses kerib päris hästi, kusagil poole peal jääb seisma ja siis kukub natuke ära. võtsime programmi, kuna hong kongist ei saanud midagi mõistlikku kätte (ip man oli kinni teiste eest küsiti ca 2000 EUR per screening- no tiba palju hetke masuolukorras. johnnie to "vengeance" oli jälle liiga kräpp- iga mees võiks oma liistude juurde jääda ja mitte võõras keeles lavastama kukkuda nagu to.
breathless on aga ikka väga kõva - eriti head näitlejatööd, lõikamise osas ma paneks isegi pikemalt käärid sisse...üks pool tunnikest oleks küll ära võinud võta

Trash said...

Sa Sten saada mulle meil ja seleta lähemalt sellest HÖFF´i ideest. Poisid siin on kõvasti uut horrorit vaadanud, oskaks juba tsipake nõustada.

Selle Accident´iga läks nii, et tundus District 9 päev olevat. Kui just öö kavva ei võta, kuid üsna väss on peal, peaks norm ajal magama kobima.

paranoiadisco said...

Mida sa selle üleliigse lõpu all silmas pead? Peategelase saatust või tema lähedaste üksteise leidmist? Minu arust sobis kõik üsna ideaali lähedaselt - üllatustevabalt aga vähemalt korralikult välja mängitult.

Muide, oled "video game" tag'i ära unustanud. :)

Trash said...

Seda, et tsiki vennast sai gängsta, et eluratas taas tegi ühe tiiru. Ja siis veel, et meest surnukuuris näidati, oleks ka muidu aru saanud.

Tänks tag´i meeldetuletuse eest!