Thursday, May 28, 2009

Northern Overexposure

J.P. Ahonen - Villimpi Pohjola
Daily Hero Press 2007

J.P. Ahoneni Aamulehti´s ilmunud strippide esimene kogumik. Väikesed lood sõpruskonna töödest-tegemistest mis õrnalt tõid silme ette Friends telesarja, kuid huumor jäi tihti põhjamaalasele omase naljasoone peale, ehk sitcom´ile eelistati sooja südamlikkust. Iga strip muidugi muigama ei pannud, kuid üldkokkuvõttes sai irvitatud küll, esmajärjekorras kõigi lugude peale kus pea või kõrvaltegelaseks oli Ronttu, süüdimatu naiivne blondide juustega naistemees. Käesolev koomiks tuletas meelde, et peaks hankima järgmine kord soome sattudes Pauli Kallio ja Christer Nuutineni esimese "Kramppeja & nyrjähdyksiä" sarja albumi aga võib-olla isegi mitu.

2 comments:

Vabarnamees said...

Õige jah, see album ka sinu käes ju. Mulle ka meeldis, eriti just seepärast, et puudus selliseid üllitisi sageli kummitav grotesk ja episoode läbiv nö argipäevane poeesia mõjus piisavalt usutavalt.

Trash said...

Väheke häiris nädalastripi formaat ( ya know, autoripoolne vallatus mängides kunstlikule tüdimusele, chrismas special, new years special ) , aga eks see samas ole ka loomulik. Muidu oli aga täitsa muska, eriti keskpaiku.