Friday, May 15, 2009

Aliens - Extended Japanese Edition

Aliens - James Cameron 1986

Kunagi pägalikuna TPL-is olles jutustas kõplaga naabervagu häksiv kutt mulle terve päeva Aliensi nii detailitäpselt ja ilmekalt ümber, et filmi ennast poleks hiljem vaja old vaadatagi, emotsioonid olid juba naeripõllul suu ammuli kuulates sama võimsatena läbi elatud. Aga ikka vaatasin ja hiljem teise ja kolmanda korragi. Võib-ola aga ka neljanda ja viieenda, igaljuhul oli film nii pealuus, et üle vaatamine ei oleks nädal tagasi kõne allagi tulnud. Juhtus aga nii, et näppu sattus filmi jaapanis reliisitud versioon ja kuigi andsin sõna, et tsekkan kerides vaid neid momente kuhu lisamaterjal juurde on monteeritud, läks aga ometigi teisiti ja taaskord haaras film mind täielikult endasse, mariinide actioni kõrval ununesid fast forwardid ja chapter jump´id sootuks. Ütlen kohe ära, et mingit rariteetset lisamaterjali japside diskil ei näinud, lihtsalt kogu see deleted scenes kraam mis kõigil uutel reliisidel boobnusdiskil on täispikaks monteeritud, ette aga lastakse veel Cameroni juttu, et tema just sellisena on teost alati näinud ja kurjad stuudiokääbused rikkusid varasema lõike ära kui käskisid lühemaks teha. Pulli mõttes aga olid samuraipojad ühe stseeni ikka boonuseks ka jätnud nii, et täitsa ilma deleted scene´ideta ei saanud seegi kord. Kahekümnest väljajäetud stseenist või kaadrist pean tähtsaimaks kahte juhul kui kolm automaatrelvadest tulnukatõrjumist üheks ühtseks valuandmiseks lugeda. Üle viie minuti kestev "Hadley's Hope" nime kandev lõik demonstreeris elu baasis enne "nakatumist" ning minu arust aitas see suurepäraselt tutvustada main tower´i ruumide paigutus kus hiljem lahinguid löödi ning pakkus võimalust võrrelda elu jaamas enne ning pärast "needuse" saabumist, võimalus mis tänu kontrastile lisas hilisematele kaadritele veelgi sügavust. Robotrelvade stseenid ( Testing, Tunnel Battle, Corridor Battle ) olid aga peale selle, et tutvustasid tuleviku modernset lahingolukorda kus peale mariini rusika rääkis ka kõrgtehnoloogia, veel ka põnevad ning lihtsalt lahedad. Aga sobilikud olid kõik lõigud ning ega ma pale vaatamist enam filmi ilma lisakaadriteta ette kujutagi, väga sujuvalt vormis ning loomulikena mõjusid need jaapanlaste uncut versioonis. 4,5/5
Godzilla!

12 comments:

Unknown said...

Ma üldiselt ei hooli kas vaadata Extended Editionit või siis kinoversiooni. Mõlemad on head. Sentry gun'ide episood meeldis endalegi samas kui Ripley'le tema surnud ema tutvustamine hoidis narrivalt tagasi lahingustseenideni jõudmist.

Trash said...

Ahh, hoidnud see minuti jagu midagi tagasi, nagunii on alul päris tuugalt vaid juttu enne kui esimene lask tehakse.

Anonymous said...

Poisid!

Anonymous said...

Hankige elu

Anonymous said...

!

Anonymous said...

L.

Unknown said...

See L. oli ikka kohustuslik või mis.

Trash said...

Majanduslikult raske aeg praegu, tuleb vist seda hanget edasi lükata.

Anonymous said...

Aga predator teeb ära alienile ja predatorile teeb ära shwarzneeger, ja shwarzile uhaks täiega ära bruce lee, üks lihamägi ei saa ometi meisterliku kungfu vastu. aga bruce lee on kaitsetu kosmilise viiruse vastu. appi tuleb van damme. van damme saab tugevaimaks planeedil. ta kaitseb meid kõik.
mhmm, ja siis saabub mad max!!!!

Trash said...

Kõlab nagu tulevase The Expendables´i stsenaarium. :)

a said...

van damme ütles ju ei sellele.
dunno miks, nähtavasti peale JCVD peab ta ennast karakternäitlejaks kelle imidzit selline film rikkuda võib.

keegi võiks sellele mehele mõistuse pähe lüüa

Trash said...

Mitte vaid ta ise, vaid hiljuti kohalikke filmiblogisid lgedes selgus, et ka muie sulesepad peavad teda nüüd karakternäitlejaks.