Thursday, February 12, 2009

Body of Lies

Body of Lies - Ridley Scott 2008

Töökaaslane rääkis filmist suure vaimustusega, väitis, et pidavat olema selline uue aja film millist Bush´i valitsuse ajal ei oleks pähegi tulnud vändata kui mitte öelda, et oleks täiesti keelatud olnud. No ootasin siis minagi kõva kloppimist kus valitsuse leivamärsist lüüakse välja viimanegi puru aga filmi lõppedes sain aru, et olin vaadanud ära hoopis ühe romantilise armastusfilmi kus piire ületavat lembust proovisid jagada valgenahaline kristlane ja sulnis moslemineiu. Siis faking ahvid ( Ridley Scott ) teevad päris karmi spioonipõneviku aga otsustavad vaatajale peale satelliidikuvade näidata veel ka üht õrna romantikat, segavad töö lõbuga, keeravad põneviku tuksi naisega ning lõpuks mätserdavad veel peategelasest, valitsuse salaagendist, näeruväärse seeliku järele jooksja, kel ajud kubemesse kukkunud ja emo-hoog peale tulnud. Hollywoodi moosi oli küll, valitsuse salanõude või luureorganite käitumismallide paljastamist aga mitte, sest vaatama asudes teadsid sa samapalju kui lõpetades. Jään ootama fanedit versiooni kus preili Aisha on monteerimislaua põrandale jäänud ning leo tänu sellele kainelt mõelda suudab. 2,5/5
CIA Lähis-Ida osakonna juhatajat mänginud Russell Crowe ja Jordaania salapolitsei juhi rollis olnud Mark Strong olid tegijad, Leonardo DiCaprio tilu-lilutas aga niisama nagu noor end poeesiast segaseks lugenud romantik.

10 comments:

Metsavana said...

hehe sa pead enda töökaaslase juttu hakkama kriitilisemalt suhtuma. Oled korduvalt kirjutanud kuidas mees on midagi fännanud ja raskelt soovitanud kuid vaatamisel see täiesti keskpäraseks osutnud.

Anonymous said...

Kesse keenjus teil seal üldse on, Heiki vä?

L.

Trash said...

See on nii kuidas kunagi, tihti me fänname ka samu asju. Ta muidugi käib säärast hollywoodi kraami kinos vaatamas ja seal on paratamatult mulje võimsam, mille läbi tundub ka film parem.

Trash said...

PS. Heiki jah.

Anonymous said...

Tervitusi Heikile
tulen mingi aeg taignas küpsetatud metssealiha 2 sorti kastmega sööma

L.

Trash said...

3 sorti! Ikka kolme sorti! Ja sealiha pole taignas küpsetatud, vaid leivasse keeratud. :)

devilman said...

Liibüa? Kas mitte Jordaania polnud siiski?

Trash said...

Liibüa või Jordaania, tead, siin majanduslanguse käes vaevlevas eestis pole need asjad nii tähtsad. :)

oHpuu said...

et oleks Bushi ajal keelatud old? see doktriin, et "hästi väljaõpetatud ja tippvarustusega eriväelane saab jagu tervest armeest, kui mehitamata luurelennukid teda toetavad", millele film minu meelest toetuma kippus, sai vist alguse jah Clintoni-aegses Pentagonis. aga Iraak õpetas.

Trash said...

"et oleks Bushi ajal keelatud old?"

Töökaaslase arvates. Mina midagi sellist filmist küll ei leidnud mis pidanuks kedagi kõrgel häirima.