Thursday, November 06, 2008

Family Guy - 6. season

Family Guy - 6. season - 20th Century Fox Television series 2007

Vedasin end vaid inertsist hooaja lõpuni, sest Family Guy kuuenda sesooni mandumine oli lausa masendav. Ja nad julgesid veel ühes episoodis Simpsonite kohta nalja heita, et seriaal on aastatega lamedaks muutunud, kamoon mehed, heitke parem pilk peeglisse ja näete lamedust vastu passimas. Kui esimestes hooaegades oli nali naljas kinni ja roppused pressisid end lausa läbi ekraani vaataja elutuppa, siis nüüd pidi leppima vaid üheainsa korraliku teravmeelse huumoriplahvatusega kogu episoodi peale, kusjuures kõik muu oli sõna otseses mõttes saast. Stsenaristid lihtsalt ei osanud enam naljakalt kirjutada ja kuigi nii mõnelgi korral oli juba suund heale huumorile võetud, lõpetati ikka džõuk suvalise vaimumagedusega. Kahju kohe. 1/5
Boonuste hulgas oli 100-ndale episoodile pühendatud kokkuvõtte parematest paladest, sealhulgas ka pildil olev stseen. Lausa pisar tuli silma kui pidi võrdlema vanu pärle praeguse sõnnikuga.

14 comments:

Metsavana said...

Vaatasin juba kaks aastat tagasi ka esimese seasoni ära ja tookord meeldis väga. Mis hooajast muidu hakkab asi ära vajuma ,et teaks kaugele tasuks vaadata ?

Trash said...

Neljas oli vist veel hea ja viies OK. No esimesed kolm meeldisid mulle kohe väga aga eks tasub vaadata teisigi. Ma otse loomulikult vaatan veel ka 7. ära kui reliisitakse.

Anonymous said...

Hmm, räägid kuuendast hooajast, aga pealkiri ütleb "Family Guy - 5. season"

Anonymous said...

4, 5 ja 6 hooaega hoiavad elus ainult Stewie ja Brian.
tundub, et neil on erinevad kirjutajad kui ülejäänud kambal.



Peter: I got fired!
Chris: Yeah Dad, fight the machine!
...
Stewie: How you know 'bout the machine?

ohjah, olid ajad

Trash said...

Kuues ikka kuues, näpukas oli sissetulnud nagu naksti.

Trash said...

Vaatasin IMDb-st, et kirjutanud on ikka sama kamp jõudu mööda. Ju siis lihtsalt mehud kulutati ära ja veetakse end lihtsalt teosammul edasi.

Soprano said...

Seitsmenda hooaja algus (hetkel 4 osa) on olnud hit and miss. Pole enam nii terav huumor kui vanasti, aga vaatamist kindlasti ei lõpeta.

Trash said...

Novot! Sad sad sad.

Aga eks vaatan minagi veel seitsmenda ja kaheksanda ja ...

Mart said...

Pikaajalise vaatajana võiks nentida, et Family Guy kineetiline energia on lihtsalt toppama jäänud ning see saab lõplikult otsa minu ennustuste kohaselt enne jooksva hooaja lõppu. Loomulikult oli siiani parim seitsmenda hooaja seeria kohatu (kolmas episood), ent teravmeelne mikstuur Benny Hillist ja tavalisest madalalaubalisest ühiskonnakriitikast.

Mida on karta jooksvast hooajast:

Peter is injected with the gay gene as part of a scientific experiment to determine whether or not homosexuality is a learned trait or something that people are born with. He ends up in a gay relationship and winds up in a "straight camp".

Ülaltoodud sünopsis käib hirmuäratavalt seitsmenda hooaja kaheksanda osa kohta.

Kogu animeeritud meelelahutuse hetkeolukorda hinnates võib näha, et kõnealune seeria sammub vankumatult mammutseeria The Simpsons jalajälgedes. Ning sel moel, nagu The Simpsons hakkas alla käima alates üheteistkümnendast hooajast, jõudes hetkel jooksva 20. hooaja ulatuses masendava vaimupuudulikkuseni, hakkab ka Family Guy spiraali madalamatele ringidele langema. Rolli võtab üle American Dad, mille viimased osad täitsa toredad on olnud.

Kõike seda saab ühe joone järgi hinnata ja selleks on ühendriikide keskmise vaataja vaimunõtrus, mis anekdootiliselt iga aastaga kerkib. Sarjade produtsendid oskavad väga hästi selle järele asju kohendada.

Kuues hooaeg oli keskpärasuse definitsioon: ainus väljapaistev seeria oli tähesõdade paroodia. Loodetavasti on seitsmenda hooaja viimane seeria - jätk sellele paroodiale - etem.

Trash said...

Tänud ülevaate eest Mart!

American Dad´i olen kaua vaadata tahtnud. Nägin Laseringis kahte hooaega, panin "ostukorvi" ja alles kassa juures märkasin, et 2. ja 3. Esimest polnud kusagil ja nii jäi kaup katki. :(

Anonymous said...

AD on pöördvõrdeliselt FG'ga ajapikku paremaks läinud, seega esimese hooaja vaatamata jätmine ei ole just suur õnnetus.

anyway, lugesin just kuskilt, et selle kuradi writers guildi streigi ajal oli FOX oma B-jõududega FG'd edasi kirjutanud samal ajal kui originaal stsenaristid suuremat raha taga ajasid. dunno, äkki ongi kala hoopis selle kivi all peidus?

Trash said...

Tahaks ikka esimesest alates vaadata, alati nii tehtud ja proovin ka tulevikus.

Streigiga on imelik see, et kui jutt tõsi, siis puudutab see ju käesoleva seriaali kaudu mindki. Arvasin alati, et whatever nende streikivate stsenaristidega.

Soprano said...

Kusjuures tõesti American Dad käimasolev neljas hooaeg on naljakam kui FG seitsmes... Tulnukas Roger presidendiks!

Trash said...

Tulnukas Roger presidendiks!

Hea mees, nüüd rääkisid mulle kõik ette ära. :)