Wednesday, August 17, 2011

Kaboom

Kaboom - Gregg Araki 2010

Kaboom oli 100% Greg Araki film. Läbi ja lõhki ja iga nurga pealt. Suure austajana ei saa ma muidugi palju lõugu laksutada, teatan vaid, et parimate Araki meistriteoste hulka see uus ei liigitu, küll aga kõrgemale keskjoonest, sest mees on lavastanud peale säravate üsna tuhmi helgiga linalugusid. Sõber Adi ütles Kaboomi kohta täppi minevalt, et puudu jäi visuaalsest pungist. Lisaksin veel, puudu jäi ka pungilikust kaosest, sest filmis olev absurdsuste kallamine meenutas justkui liiga täpselt ette arvestatud tegevust ja puudu oli teatud laadi üllatuslik pahupidikeeramine. Aga mida siin ikka, tegu ju ühe maailma parima lavastaja linalooga ja lõpuks oli peale ahhetava hinge seal kõiki teisi Arakile omaseid märke (gey´d, saatuslikud tüdrukud ning naiivsed posterpoisid popkultuuri kokteilis), nendest aga mees ju oma filme laobki.
Siin mu Araki filmide arvustusteni viivate linkidega edetabel:

Nowhere 9/10
Three Bewildered People in the Night 8/10
The Doom Generation 8/10
Mysterious Skin 7/10
This Is How the World Ends 7/10
Totally Fucked Up 7/10
The Living End 6/10
Splendor 4/10
Smiley Face 4/10
Nägemata The Long Weekend (O'Despair), kui kellelgi on ükskõik mis formaadis, palun andke teada! PALUN!!! Olen end juba oaks otsinud. 3,5/5
Araki film ilma James Duval´ita on nagu sittumine ilma kuseta.

2 comments:

Anonymous said...

Nõus, et oli suht nõrk. Venis ja tegevus arenes liiga suvaliselt, et huvi äratada või hoida. Ja kui mingis punktis asjad uue pöörde võtavad, siis ei lähe mitte põnevaks, vaid pigem naeruväärseks.
MK

Trash said...

No see naeruväärsus on üleforseeritult samuti ju Araki trademark. Üldiselt hea film mis ei olnud väga hea, he he!