Monday, August 16, 2010

Hellblazer

Constantine - Francis Lawrence 2005

Constantine´i fanedit versioon kus tuntud monteerija oli püüdnud hollywoodi kinost välja lõigata paremat filmi kui seda oli originaal ning tal see ka õnnestus. Kadunud oli sissejuhatus ning inetud arvutiga loodud kollid, lisaks aga pandud kõik kinoversioonist välja jäetud stseenid, millest paar näitasid Constantine´i nõrkust vaeveldes kopsuvähiga ning üks väga lahedat maagilist momenti. Ümber oli tõstetud mõnede stseenide järjestus. Okultisti vaevavad hädad muutsid ta veelgi sümpaatsemaks, nõmedused olid kääride alla jäänud, romantika prügikasti saadetud ning üldiselt tundus kogu uuslõige olevat hulga parem kui originaal. Kahju kohe, et see linalugu nii suurte müügiplaanidega välja lasti, sest väikese üllatajana oleks sedaladi müstikafilmil hulga rohkem tõelisi austajaid. Mina püüdsin seekord kogu sellest Keanu Reeves´i sobimatuse teemast ning kassafilmi fiilist üle olla ja sain lõpuks korraliku fantasy-horror elamuse. 4/5
Fanedit versiooni kaaned on päris inetud kohe.

10 comments:

Ivar said...

Mina pole koomiksiga eriti kursis, aga seda enam meeldib mulle filmitegijate mõte teha peategelasest väliselt praktiliselt mustvalge mees.

Trash said...

See on mingi Keanu imago teema. Talle istuvad mustad pintsakud valge särgiga ja siis pannakse seda igale poole. Ja sobis muidugi ka nüüd, iseasi muidugi, et koomiksifännid ei võtnud teda sedalaadi välimusega omaks. Aga ega OSKA UNISTADAGI KES PAREMINI OLEKS SOBINUD jOHN cONSTANTINE´I mängima.

Lauri said...

Constantine'i kohustuslik riietus on mingid sitased teksad, suva särk ja räpane ja sitane kollane tolmumantel peal. Mustad pintsakud ja valged särgid võib selle mehe väljamõtleja urruauku toppida, kes Keanu Constantiniks pani. Constantine loodi Stingi järgi ja olekski pidanud panema mõne Stingi koopia teda näitlema mitte asiaatlike näojoontega Keanu...

Trash said...

Cristopher Lambert oleks vast sobinud?

Ralf said...

Huvitav, et Lauri ütles, et Keanul on asiaatlikud näojooned, sest ta on isa poolt tõesti hiina juurtega.

Ja ega John Constantine'i välimuslik erinevus koomiksi Constnatine'st ei tulenenud Keanust... minu arust seda musta riietust kandvat sünget Constantine'i kehastama sobis Keanu ilusti.

Ivar said...

Ma tean, jah, et algselt oli ta Stingi põhjal disainitud ja tegelikult oleks neid tema nägu näitlejaid olnud Britimaalt ka päris mitu tükki võtta. Samas on hea lahe vaadata koomiksifilmi kui erinevus paberist eriti korda ei lähe ja närvi ei aja. :) Kuigi, jah, näiteks "From Hell" oleks võinud küll Deppist selgeltnägija asemel originaalilähedasemaid radu käia.

Trash said...

Richard E. Grant oleks sobinud. :)

Trash said...

Ja From Heelist on ka muide fanedit tehtud. See kannab nime The Knife Cuts, a Little Deeper.

Kalmsten said...

mjau? mjau? mjau? ;)

Trash said...

Jah?