Friday, August 20, 2010

Burning Bright

Burning Bright - Carlos Brooks 2010

Neiut ootab kolledžisse astudes korralik stipendium, kuid enne õppima asumist peab ta leidma kodu oma autistist nooremale vennale keda kuidagi ei saa kooli kõrvalt hooldada. Võõrasisa küll pakub, et võib ise poisil silma peal hoida, kuid neiu üritab enesetapu teinud emalt päranduseks jäänud dollaritega leida korralikku hooldekodu. Selline sobilik paistabki silmapiiril ning juhataja on nõus poissi kostile võtma, kuid tasumise hetkel selgub, et pangakaart on tühi ning emalt päritud summad kadunud. Vihasena koju jõudes ja võõrasisalt aru pärides laiutab viimane vaid käsi ning väidab, et ostis kasupoja hooldusrahade eest perele tiigri.
Vaat see on faking tase! Mitte ei joo maha ega mängi kaartidega kadusse, vaid võtab viimased dollarid ja ostab perele elusa bengaali tiigri. Muidugi on tal tiigriga omad plaanid... ja õde-vend avastavad end peatselt kinnisest majast mille alumisel korrusel luusib näljane hiigelkass. Tegu oli korraliku põnevikuga mis suutis pinget pakkuda küll. Tundsin küll puudust erilisematest nippidest kuidas tiigrile tuul alla teha ning oleksin oodanud hulga rohkem macgyverlikke abivahendite kasutust võitluses loomaga, kuid võib ju öelda, et nähtud kassi-hiire mäng kiskjaga oli realistlikum. Lõpp jah, nii ja naa aga idee thrillerist kus noored mängivad kahekorruselises majas tiigriga peitust, oli piisavalt lahe ning samuti haaravalt põnev. Väheke teistsugune "keegi hiilib majas" film. 3/5
Postskriptum virisemist kah veel. Autistist poiss oli nõme lüke. Mina isiklikult oleks hoopis kasutanud nooremat last, nii kolme aastast ning see oleks olnud sama abitu kui autist, küll aga rohkem kaasatundmist väärinud.

3 comments:

Ralf said...

Minu meelest oli see otse-DVD'le survival horrori kohta kohati päris tark linalugu, veel enam, et pealkiri oli võetud otse William Blake'ilt.

Autistist poisi kasutamine oli minu meelest tunduvalt asjalikum idee kui mõne kolmeaastase lapse, kuna see võimaldas kenasti manipuleerida peategelasest neiu tunnete, motiivide ja prioriteetidega.

Trash said...

Sa oled mingi autistide armastaja! Rain Man bugger!

Ralf said...

Nojah, mulle lihtsalt meeldis, kuidas Step Up kahe tsikk oli pea vahepeal valmis poissi tiigrisöödaks viskama, et ise vehkat panna...