Monday, January 30, 2012

Hypnobooster - Hypnobooster

Hypnobooster - Hypnobooster
Hypnobooste 2012


01. Soil
02. Darkmotion
03. El Hypnorado
04. Transparent City
05. If the World Should Stop Today
06. Groove Moments
07. Saludos desde México
08. Me jumaldame Teid
09. Because It's Spooky
10. Mmm
11. Pangem tänavatel' tüdrukute nimed
12. Istutame mõtteid
13. Seeds


HÕFF´i kogumikule lugu paludes saatis Hypnobooster ühe träki mis küll kõlas väga vingelt, kuid tundus just liigse filmilikkuse tõttu ebasobiv, hakkab veel tekitama paralleele mõne linalooga või tõstatab liigseid küsimusi stiilis, et mis festaril linastuvast filmist see helilõik pärit on. Plaadil on teine lugu, iga träkk on omal kohal, on see siis rohkem või vähem filmi jaoks kirjutatud muusikat meenutav. Pigem rohkem, sest olen vägisi püüdnud endas alla suruda tunnet justkui kuulaks autorihelindusega OST´i, kuid üsna tulutult, sest ikka ja taas viib iga kuulamine mind hoopis lähemale läbikumavale kinole ning paneb veelgi rohkem fantaasia tööle olematu linaloo kujutamisele oma peas nii, et veel paar ringi plaadimasinas ja ma võiksin juba stsenaariumi paberile panna.
Pooled plaadil leiduvatest lugudest, võiks isegi öelda, et need niinimetatud hitlood, olid juba varasemast netist tasuta allalaetavad ja nendega sellist tugevat sidet filmi helikeelega ei tekkinud. Sai küll kätte tõe muusiku mitmekülgsusest ning mõtte avarusest, kuid otseselt kindlat raami ümber ehitada ei saanud. Plaadile asetatuna aga sulandusid need voolavusse, alustasid hoopis teiste mõtete tekkimist ning muutsid kontekstisiseselt oma sõnumit. Kui Rene13 kirjutas, et "Pangem tänavatel' tüdrukute nimed" on täiesti napaka kosmoseimpeeriumi hümn, siis on kogu albumi materjali mõistes sellega kerge nõustuda, kuigi varem ei oleks see pähegi tulnud. HÕFF´i kogumikul olev "Istutame mõtteid" on hoopis teise meeleolu ning sõnumiga lugu kui seda Hypnoboosteri autoriplaadil, lihtsalt palade asetus ning esimeste träkkidega loodud meeleolu painutab kogu loomingu hoopis uute, ideedest veelgi enam küllastatud,  maailmade suunas. Must kohv ja sigaretid muutuvad sünteetiliseks droogiks nimega XP45, ameerikaraud mille automakist kostub Elvise töötlus transformeerub aurujõul liikuvaks omnibussiks mis veab reisijaid läbi gargidest kubiseva kõrbetasandiku ning kaeb hella puudutuse järele saab tähenduse oskuses karuses maailmas toime tulla: lüüa tagasi doktor Kempleri steamdroide, lahendada Azure tipus elava eraku minevikumõistatus ning detoneerida rahalinn Kapitali keskväljakule asetatud keemiarelv mis plahvatades paiskaks lähedal asuvad kvartalid üle ohtliku ägedakujulise polio viirusega. No ei saa sellest filmilikkusest ma üle ega ümber, aga kas lõpuks üldse peaks?

Teatan rõõmuga, et loosin oma blogi lugejate vahel välja ühe Hypnoboosteri plaadi ja selleks tuleb vastata imelihtsale küsimusele:

Milline neist kolmest on Hypnoboosteri tehtud sisekujundus, kas vastus A, B või C?

Abi võib leida Hypnoboosteri kodulehelt. Vastused visata Trash Can Dance´i FaceBooki lehele või saata meilile gtm242(ätt)hot.ee märgusõnaga "Hypnobooster". Kahe nädala pärast valin võitja, võtan ühendust ning saadan plaadi postkasti. Tänan!

A



B


C


Tänan vastamast!

2 comments:

Toom Tragel said...
This comment has been removed by the author.
Trash said...

Miks siis nüüd removed by the author?