Tuesday, January 31, 2012

Filmiküsitlus - Alari Keskla, ehk Cosmos Laguna

Lugesin hiljuti üht maineka kriitiku arvustust Cosmos Laguna plaadist ja muusikat nautinud kriitik pidas "Karma Cleaner´it" kõlalt üheksakümnendate euroopa tantsumuusikaks mis muutis Detroit technot and Chicago house´i sünteetilisemaks. Mainiti loomulikult ära ka samm edasi vihaste industriaalsemate saundide poole ning jõuti lõpuks võrdluseni Aphex Twin´iga ja leiti siit ka skisofreenilist trip-hop´i, kuid minu jutt on hoopis sellest, et nii mitmele on juba see artisti debüüt erilaadseid elamusi pakkunud. Ise ma ei oskaks küll ääre peal kõndiva euroteknoga võrdlust leida, ega kõrvutaks mõne suurkujuga, suhestumine on ikka hoopis teistel radadel käinud. Aga pistan lisaks ka download lingi, tirige plaati ja vaadake mis paralleele see teis tekitab. Alarile soovin aga edu, uued lood mis mees soundcloudi on riputanud, tõotavad huvitavaid lõpp-produkte.

Nimi: Alari Keskla
Bänd: Cosmos Laguna
Facebook: Cosmos Laguna
MySpace: Cosmos Laguna
Soundcloud: Cosmos Laguna
Download: Cosmos Laguna - Karma Cleaner

1. Millised filmid sulle muljet on avaldanud, ehk mis on sinu lemmikfilmid?

Minu meeli kõditavad jaapani õudukad The Grudge, Ring, mis need kõik olidki. Ahjaa tuli meelde vanahea õudukas The Thing, John Carpenteri vanem teos. Stephen Kingi Misery, Twilight Zone seeriad 80 ńdatel. Poltergeisti osad ja Oomen oli ka super.
Peale õudukate lähevad peale ka komöödiaid, eesotsas Adam Sandleriga.

2. Milline oli viimane meeldejääv filmielamus?

Kui filmielamustest rääkida siis pean kino välja jätma, ei leia mina sealt miskit.
Lost Highway, vot see oli elamus, täiesti sürr film. Üks maffiafilm tasub ära mainimist Carlito´s Way, seda filmi võin sada korda vaadata. Sin City mustvalge maailm ja Mickey Rourke sobis sinna maailma nagu rusikas silmaauku. Pulp Fiction, Hardware, Trainspotting need filmid läksid korda Eesti filmidest Sügisball ja Arvo Kukumäe filmid.

3. Mis muusikat viimasel ajal kuulanud oled või julged soovitada?

Julgen soovitada Algorütme, väga mõnusa rütmi ja huvitava helikeelega. Samuti Robert Paini kes loob oma muusikas ulmelise amtosfääri, et lausa judinad tulevad peale. Suurim avastus muidugi on Detritus, harmooniliselt sünge maailmapilt võtab hingetuks. Detritus-minu lemmik pikaks ajaks.

Tänan Alari!
Kaader filmist Carlitos Way.

6 comments:

Gendri said...

Adam Sandler pole Ben Stilleri kõrval peaaegu midagi:)

Margus U said...

Carlito Carlito Carlitoo
sa päikese endaga tood
Carlito Carlito Carlitoo
kuid valgus ka varjusid loob

Kalmsten said...

Carlitos Way on krt film mida olen tahtnud juba aastaid + aastaid uuesti vaadata, aga see raibe on nii pikk, et käsi kuidagi ei tõuse....kunagi saan tugevaks ja vaatan ...ee...viiendat või kuuendat korda ärr.

PS. Ühe mu kunagisel sõbral lõi see film katuse jumala sassi. Üritas poiss kohe päeva pealt legendaarseks maffiosnikuks saada ja ega tal varsti hästi läinud. :D

Trash said...

Mul ühel sõbral lõi kunagi Carlos Castaneda pea sassi, tahtis puu otsa ronida ja nõiaks saada.

alari keskla said...

Gendri öeldule lisaks, et Ben Stiller ja Adam Sandler on minujaoks üks ja see sama.
Kuid kes on kõige parem filmikoomik läbi aegade ? Mina pakuks Louis De Funes, kes pakub üle ? !

a said...

Owen Wilson

Jah ma tean et ta on teinud meeletus koguses halbu filme, aga see ei tee temast vähem halba koomikut.