Thursday, September 10, 2009

Transformers 2 : Revenge of the Fallen

Transformers: Revenge of the Fallen - Michael Bay 2009

Meil olid Opsiga sovitud treffid Limonaadiplaza ees, pidime peale Transforersite jätkuosa seanssi mida sõber külastas, minema minu poole filme sorteerima, otsima ja leidma. Kinost väljudes küsisin kohe, et kuidas siis film oli ja Ops vastas, et seal leidus üks moment mis minule peaks kohe kindlasti meeldima. No kui mulle midagi filmis meeldib, siis on see alati stseen kus koer oma kiima inimjala vastu välja nühib, haledamal juhul pilastab kodukassi või proovib purtsu sussi sisse hõõruda.Küsimusest, et kas midagi vastavat toimub ka filmis, hiilis Ops vaikselt mööda. Kuu aega hiljem käisin ka ise kinos seda vaatamas ja tõesti - analoogne stseen oli täiesti olemas, koera asemel võis vaid näha robotit ja spermat asendas Megan Fox´i teksapükste säärde imbuv mutriõli. Võib muidugi öelda, et paremat momenti filmis ei leidunud. Alguses failiti näitamast seda kuidas ÜRGTIIGRID MUUTUVAD ROBOTITEKS! kuigi sellele moondumisele vihjeid anti ja filmi keskpaigas näidatud high-tech rünnak militaarkompleksi vastu jäi liiga napiks. Rohkem nagu midagi huvitavat vaadata ei olnud, vaid üldhaare mis esmakordselt näitas masinateksmuutujaid kui oma kultuuri ja ajaloolise taustaga tulnukate rassi ning nende poolse otsese ohu kujutamine Maale oli hästi välja toodud, arusaadav ja aktsepteeritav. Samuti tekitas koomikat filmi põimitud Barack Obama välispoliitilise suuna vastane kriitika, mehe sõjatandritelt armee väljatoomise ebaotstarbekusele vihjamine. Film demonstreeris meile vabariiklaste arusaamu sellest kuidas pidev valvel oleks ja oma liitlastega arvestamine on riigikaitse seisukohalt esmatähtis, samas kui Obama idee tuua välja väed Iraagist ( saata laiali Transformersite team ) võib saada saatuslikuks, sest terroristid ( Decepticon´ide meeskond ) üritavad igal hetkel selja tagant rünnata. Üle kahe tunni actionit ilma ühegi verepiisata, näidates vaid põsel kuivanud punast ja tahma, on kindlasti saavutus omaette ja väärib seeläbi samuti siletoomist. Samuti julgus tuua poliitkorrektses hollywoodis ekraanile kaks poolearulist afro-mehhiko sugujuurtega tegelast, mis sellest, et rauakolakateks maskeerituna, nende vähemusrahvuse rumalusel baseeruv comic relief oli ilma autokestatagi märgatav. Muidu aga oli film täiesti ajuvaba lauslollustesse laskuv tatt. Transformersite moondumine masinateks või vastupidi oli arusaamatult kujutatud, lahingolukorrad täis absurdsusi ( langevarjuga hüppavate dessentnikute käsutuses on järsku tank näiteks ) ja huumor alla igasugust arvestust. Stsenaarium puudus samuti, lahendid tundusid filmimise käigus hoopealt välja mõeldud olevat ning suures osas koosnesid jumalikust sekkumisest, ehk kõik asjad laabusid vaid tänu heale juhusele. Esimene osa oli üks ülimaid näiteid oskuslikust meelelahutuskinost ja teine vastupidi näidates sama žanri põhjakihti. 1,5/5
Transformerõ!

3 comments:

Anonymous said...

Ma vaideks küll vastu, film oli vägagi tasemel nii stsenaariumi, eriefektide kui meelelahutuse poolest. Eks seda näitab ka kinokülastajate arv ning nende arvamus.

Samuti olid ka pea kõik olukorrad loogiliselt kujutatud, näiteks tank saabus hõljukil (mida näidati kaadris isegi kahel korral), masinate moondumine oli ka vägagi loogiline, kui ainult viitsisid jälgida.

Ning olgu huumoriga nagu on, see huumor meeldis, ka meelelahutuslikust punktist.

opstops said...

Kas tõesti on härra Michale Bay eesti keele selgeks õppinud ja proovib nüüd veel päästa mis päästa annab.

Trash said...

Rusikareegel ütleb, et anonüümsetel kommenteerijatel on alati õigus ja kes olen mina vastu vaidlema.

Tanke nägin saabumas minagi aga mõtle kus on rannik ja kus Giza.