Thursday, September 10, 2009

The Incal : The Epic Journey

Alejandro Jodorowsky, Jean Giraud (Moebius)- The Incal: The Epic Journey
Humanoids / DC 2005

Teine, ehk lõpuosa oli võrreldes esimesega hulka parem. Kui alul lipsas sisse vigu ja lahtijäetud otsi, siis teise albumini jõudes sai Jodorowsky´le selgeks mida ta teeb, kuidas lugu areneb ja lõppeb ning kogu asi võttis sirgema loogilisema ( kuigi seda sõna oleks käesoleva koomiksi puhul veider kasutada ) vormi. Pullitamisena alanud koomiks finišeerus väga tugeva sci-fi loona, täiesti taju ületava astraaltripina kus küberpunk kohtus kõrgemates tšakrates enesetadvusega, tvinaalsus õitses protomullas ja kõikvõimas jumal materialiseerus IPodis. Huumor muutus teisejärguliseks, samuti seikluslikkus ning ulme troonis täiega. Lugemiselamus, hüper-hüper!

4 comments:

Ivar said...

Nõme, et ma pole siiamaani L'Incali lugenud. Ja nõme on see, et magasin maha aasta eest Soomes ilmunud kogumiku, milles uuestivärvitult koos kuus sarja albumit ja mis nüüdseks ilmselt läbi müüdud.

Trash said...

Second-handist võib kindlasti leida, peab viitsima lihtsalt küsima minna.

Ivar said...

Kui plaanid klapivad ja laupäeval Helsinki koomiksifestivalil ringi kondame, siis vaatan ka selle järele ringi. A ühe oma lemmiksarja, "Isaac le Pirate" viimase albumi soome variandi tahaks küll ära osta.

Trash said...

Kunagi kui sõprade koomiksivarud on tühjendatud, tulen sinu ukse taha manguma. :)