Monday, December 19, 2011

2011 kauneim kodumaine muusikaplaat

Digitaalne muusikaostmine on moes - lähed netti, valid sobiva plaadi, kannad mingi summa üle ja saad mp3 või mõnes muus formaadis failid kätte. Või hangid muusika šveitsi moodi. Kuulata saad igal juhul, aga millest ilma jääd, on kaanekujundused. Valisin siis oma maitsele toetudes välja 7 kohalikku reliisi mis on just kena kujundusega silma jäänud ja palun teil kallid blogilugejad hääletada ( ülal päremal küljel on poll) neist meelepärasem. Muidugi ei salga tõtt, et Trash Can Dance´i reliisid need kõige kenamad on, kuid seekord palun teil teha valik all järgnevate kenade plaadikujunduste vahel. Kahjuks ei ole mul presenteerida Tolmunud Mesipuu/Zahir split sseitsmetollist, kuna viimase puhul arvati, et minu fotografeerimisoskus ei ole piisavalt tasemel sellise kujunduspärli kõikide nüanside väljatoomiseks. Ja muidugi on kahju, et siit puudub Fuck Yuo I Am a Robot´i ultra-limiteeritud füüsiline heikandja.

1. Mantra Gora - Haldjatants

1,4 millimeetrine paks must kartong kuhu peale on kantud siiditrükk, kaane värvitoonid plaatidel vahelduvad, andes igale plaadile audentse tooni. Minu plaadil siis vastavalt roosa, kollane ja lilla. Digipaki sisekaane külge kleebitud tasku kus sees käsitsi niidiga köidetud ja siiditrükis (must mustal) kaantega buklett laulusõnade ning infoga.
2. Spinningwheels Drive Band - 100% Totally Free Ringtones

Tavalise digipaki stantsiga välja lastud, kuid konkreetse selge kujundusega. Paar sõna lisainfot bändi kohta ei oleks paha teiud, kuid vast eestlastele ütleb ka nimi Rainer Jancis juba kõik.
3. EDASI - Prehistoric Relaxation

Süsimustaks värvitud karp kus sees lumivalgeks (kinni värvitud ka aken kust näeks muidu lindi liikumist poolidel) värvitud helikassett punase kleebisega. Kassett on minigrip kilekotis millel kleebis gorilla pea pildi ja bändi logoga.
4. Shelton San - Well-Behaved

Tagasihoidlik must kujundus mis väga sobilikult kasutab ära vana klassikalist musta trayga CD karpi. Tagakaan ilma kirjadeta, esikaanel vaid vajalik info ning siseleht-postril kõik muu teave. Ise oleksin eelistanud, et laulu nimesid vaadates ei peaks iga kord niinimetatud postrit välja kiskuma, sest kasutatud 100 grammine paber hakkab varsti nurkadest narmendama, kuid muidu mulle see lihtne ja otsene kujundus meeldib.
5. Thou Shell of Death - The Forest of Shadows

Valge siiditrükiga must massiivne puitkarp kus sees valges prindiga ümbrikus CD, väike poster ning tagi käiesele õmmeldav patch bändi logoga. Eelmise aasta lõpus ilmus sama plaadi demoversioon mis oli purpurpunases puitkarbis.
6. Toatuur 2

Kogumikplaat mille kontseptsiooni järgi on kaanepostril kõigi artistide lemmikesemed. Pstrit on võimalik kokku murda kuute eri viisi ning tänu sellele ilmus plaat kuue erineva kaanekujundusega. Endal kahjuks plaati veel ei ole, seetõttu näppasin pildid netist.
7. Tallinn Daggers - Like A Diamond

Tallinn Daggers on osanud hoida oma minimalistlikku esteetiliselt kaunist kujundust läbi kõigi reliiside. Klaassikaline valge tray oranži CD-ga, poster vaheleht ning eriti armsalt mõjuv tagakaas mis inspireeritud postkaardist.

Valige palun oma lemmik kõrval asuvast küsitlusest mis kestab 2 nädalat. Valida saab mitu vastusevarianti korraga. Kingituse vastajatele seekord ei jaga, vaid ütlen lihtsalt Aitäh! ---------------------->

14 comments:

Metsavana said...

Loomulikult EDASI - Prehistoric Relaxation!

Trash said...

Mu laste lemmik! Oleks täna tahtnud filmida seda kuidas nad panevad maki mängima, keeravad heli põhja ja siis jooksevad diivani taha peitu kui hirmsad karjatused ja röginad kostma hakkavad.

Trash said...

Järgmise aasta alul siis taas parima kodumaise muusikaalbumi valimine, seekord hääletus pea kolmekümne mulle meeldinud reliisi vahel.

Kui keegi bändimeestest arvab, et võiks anda mõne oma plaadi promomõttes väljaloosimiseks, siis andku aga mulle teada. Eelmine aasta sai päris kena hunniku plaate vastanute vahel ära jaotatud ning hea meel oli kõigil.

Mari Maripuu said...

3. EDASI - Prehistoric Relaxation
YES!!!!!!

Trash said...

Mihkel nägi selle kassetti värvimisega hirmsat vaeva. Tore kui tulemus meeldib! :)

Aurelius Solitude said...

Spinningwheels Drive Bandi kujundusele minupoolt punktid loomulikult.Tegu mu meelest täitsa kunstilise asjaga.

Trash said...

Tuletan meelde, et punne võib anda korraga mitmele reliisile.

Virko said...

Tähenärimise huvides mainin, et sul on Thou Shell Of Deathi must ja punane karp sassi läinud. Must oli see "demo-versioon" (12 tk), punane tuli hiljem (ehk 2011) ja sisaldas embleemi.

Anonymous said...

EDASI ja Shelton!

Trash said...

Mul on siis sassi läinud, he he! Homme pildistan teist karpi samuti ja lisan pildi.

Kober said...

Haa, no öelnud kohe, et mitu häält saab anda, mina siin nutan...

Trash said...

No see oli tekstis kirjas. :)

Metsavana said...

Kes kuramused seda Mantra Gora nii upitavad :/

Trash said...

Mantragoristid. Fännid Facebookist.