Wednesday, April 13, 2011

Fafhrd and the Gray Mouser

Fritz Leiber, Mike Mignola - Fafhrd and the Gray Mouser #1-4
Dark Horse 2007

Parimad olid Bazaar Of  The Bizarre ja When The Sea King Away..., aga üldiselt ikka üks suur igavus mida ei suutnud päästa isegi Mignola nimi. Mees järelsõnas mainib, et tegu tema lapsepõlve lemmikkirjaniku Fritz Leibers´i illustreerimisega, aga tundub, et see mis Mignolas seitsmakümnendatest pärit nostalgiat tõstis, minule igal juhul ei mõjunud. Sõber Lauri jäi samuti ükskõikseks ning väitis, et algmaterjal olevat nii sitt, et sellest korraliku pildilugu ei saagi ehitada. Mind isiklikult häiris veel ka loodud maailma ebaküpsus, justkui liiga hooletult siit ja sealt kokku kraabitud fantasy elementid, ilma ühtse nimetajata. Final Fantasy saab selliste erinevatest sajanditest pärit kultuure segava maailma loomisega hakkama, käesolev aga feilis.

4 comments:

Ulmeguru said...

Ise te feilite ning mingi mignola pole küll see argument, mida Fritz Leiberiga ühes kirjatükis mainida.

Lauri said...

Paraku oli valus pask nii Mignola koomiks kui ka Leiberi originaal. Olen mõlemaid lugenud. Parimal juhul jätab lihtsalt ükskõikseks, halvimal juhul vihastab, sest tüütu sitt on. Või noh, kindlasti leidub ka taolisele mõõgale ja maagiale andunuid fänne, mind aga võib nende Gray Mouserite ja Conanitega taga ajada

Ivar said...

Ma pole ka viitsinud seda värki vist läbi lugeda, kuidagi kandiline ja konstrueeritult emotsioonivaba tundub. Asi huvitab ainult seetõttu, et Mignola kui kunstniku arengut vaadata. See sari on pärit ajast, kus ta juba joonistas palgatöölisena ühte ja teist, aga Dracula adaptsioonini, kus ta enda stiil lõplikult paika sai, oli veel aega.

Mignolaga on muidugi see asi, et eriti fännavad teda need, kes ka ise on joonistamist proovinud. Hea illustratsioon tema taseme kohta on seejuures hulgalised kloonid, ked paistab aina rohkem tekkivat, mõned on ta lubanud isegi oma kirjutatud asju joonistama.

A muidu, Mignolal on üks sarnane asi veel, "Ironwolf".

Trash said...

Eks tahaks muidugi ka Ironwolfi lugeda. Loodan, et mõni sõpsidest ostab selle. :)