Friday, June 25, 2010

The Last Starfighter

The Last Starfighter - Nick Castle 1984

Ikka täielik klassika! Kunagi näitas YLE pühapäeva pärastlõunal neid poolenisti lastele suunatud seiklusulmekaid ning siis meeldis too Starfighter väga. Aastaid hiljem Opsiga tutvudes laenasin talt videokassetti filmiga ja siis tundus taas täielik titekas. Hetkel aga oli justkui perfektne moment filmi vaatamiseks nii, et mul kadus diski sisselükkamise järel isegi isu teha kavandatud lõunauinakut ja selle asemel helistasin Mandarini, tellides täieliku filminaudingu saamiseks teleka ette lemmikrooga - mustaoakastet baklažaanidega. Igasugune eighties coming back kõige oma retropostrite, video arcaidide ning esimeste kompuuter 3D sammudega oli kenasti teed silunud ja nüüd vaadates tundus tundus kõik õige olevat. Kaheksakümnendate noortekomöödia lahe tunne, ajastule omane algeline arvutigraafika, soe huumor ning armas romantika - kõik oli täpselt nii nagu vaja. Peaks vist nädal hiljem YLE pealt tulnud Battle Beyond the Stars´i ka taaskord üle vaatama. 4/5

10 comments:

Lauri said...

Mulle jäi su baklazaanihautise jutt meelde ja kui Lõviga ükspäev Tallina parimas hiinakas Mustamäel leivatehase juures söömas käisime, tellisime seda, a see osutus maitsetuks ködiks, mis läks alla ainult tänu suurele näljale.

Trash said...

Ma ei tea kuidas teie ködikohtadega on, igal juhul Mandarinis on see küll ülimaitsev. Tõsi, täna ei olnud tavalisel tasemel, kuid siiski maitsev.

Ja mis kuradi baklazaanihautis? Black beans sauce with baklažan.

Lauri said...

Seesama jah. Kuna Mandarini tase muidu pole eriti kõva - võrreldes selle Mustaka urkaga - siis võib järeldada et see oakaste baklažaaniga pole ka muidu selline roog, mida ilmtingimata tahaks kui juba hiinakasse minnakse.

Lauri said...

Ja mis kuradi black beans sauce with baklažan? Sellist sõna inglise keeles pole, on "egg-plant"

Lauri said...

Kui keegi menüüsse selliseid jaburdusi kirjutas, on ta ise peast veits baklažan vist...

Trash said...

Egg Plantation on baklažaanipõld.

Lauri said...

Ei, "egg plantation" on munapõld. Seal kasvatatakse mune.

Trash said...

Oh sind rumalat! Mune ei kasvatata põllul. Mune muneb lind, näiteks kana või põldvutt.

Lauri said...

O really?

Trash said...

Jah päriselt ka, kuigi sinule kui linnapoisile, võib olla seda raske uskuda.