Monday, June 14, 2010

Filmiküsitlus - Priit Liiviste

Kahjuks jäi nädalavahetusel kuulsal sünnipäevapeol käimata, sest vaja sõbrale soome külla sõita ning kahte kvaliteetset üritust nii lähestikku ei pea vastu perekond, tervis ega rahakott. Igal juhul olin kindel, et näen sünttaril Priitu, ehk Rada7 staarpostitajat Ajudoonorit, saan temaga tuttavaks ja siis kirjutan siia mõne humoristliku asja mis temaga minu nähes juhtus või mõne mahlaka nalja mille ta tegi aga läks teisiti. Kui mitte varem, siis kohtun temaga aasta pärast samas kohas. Muidugi juhul kui taas Helsingi raamatupoed ja lauaviinad ei meelita.

Nimi: Priit Liiviste
Bänd: Soterios, Kurjam
MySpace: Soterios
MySpace: Kurjam

1. Millised filmid sulle muljet on avaldanud, ehk mis on sinu lemmikfilmid?

Millegipärast meeldivad mulle jubedalt igasugused maffia- ja kuritegevuse-teemalised filmid, absoluutseteks lemmikuteks selles vallas võiks nimetada teoseid nagu "Goodfellas", "The Godfather II", "Blow"... neid on veel kindlasti. "Blow"-ga seoses tuleb arusaadavate põhjustel meelde muidugi ka "Fear and Loathing in Las Vegas". "Easy Rider" kindlasti. Esimesel vaatamiskorral see lõpp oli ikka täiesti jahmatav.
Igasugustest muusikadokkidest, mida on kah tihti tore vaadata, meeldib seni absoluutselt kõige rohkem "Live Fast, Die Old". Räägib Motörheadi tuuri-elust.
Eesti filmidest kindlasti "Hullumeelsus", "'Hukkunud Alpinisti' hotell" ja "Keskea rõõmud".
Eriline sügavmõtteliste kunstfilmide vaataja ma pole, nagu näha on, vaimsest kapasiteedist jääb ilmselgelt puudu. Ja paljud vaimukamad vastused ei tule kindlasti meelde kah, pärast kahetsen.

2. Milline oli viimane meeldejääv filmielamus?

Nägin mõne aja eest esimest korda (jah, päriselt) filmi "Hundiseaduse aegu". Vaimustusin. Ja sõber kinkis DVD, mille peal üks mu lapsepõlve lemmikmultikaid "Kevadine kärbes". Nüüd paarkümmend aastat hiljem seda esmakordselt uuesti vaadates selgus, et film on tegelikult palju sügavam kui ma oleks osanud arvata.
Välismaa filmidest pakkus suurima elamuse sügisel kinos nähtud "2012". meelde jäi see elamus just selle poolest, et kuigi film oli äärmiselt naeruväärne sitt, oli see õnneks umbes üheksa tundi pikk. soovitan vaadata.

3. Mis muusikat viimasel ajal kuulanud oled või julged soovitada?

Viimasel ajal olen jälle sattunud tugevamalt bluusilainele. Selles žanris on minu arvates nii palju ülivõrdes võimsaid tegijaid, et ma ei oska kedagi esile tõsta. Viimase aja lemmikutest Seasick Dave ja Ben Harperi uus plaat, aga üldiselt Waters-Hooker-White-Johnson-Moore-Hendrix-Williamson... jne.

enda jaoks täiesti uute asjana olen avastanud Agent Kooperi.

ahjaa, AC/DC-d ja Motörheadi julgen kah soovitada.

Noor saurus on rääkinud.

Tänan Priit!
Kaader filmist Easy Rider.

4 comments:

Anonymous said...

seasick STIIV

Anonymous said...

Kas bluus pole mitte igav muusika?

a said...

ei ole

Anonymous said...

Hmmm, mulle see Gary Moore küll eriti huvitav ei tundu