Sunday, June 27, 2010

Eläkeläinen muistelee

Kalervo Palsa - Eläkeläinen muistelee
Like 2002

Soome undergroundkoomiksi absoluutne tipp. Loed ja hakkab kahju sellest millist sitta siin kohalikud "artistid" nikerdavad selle asemel, et teha üks korralik koomiks sitast, surmast ja seksist, ehk siis pedofiiliast, nekrofiiliast ja pederastiast, kusjuures viimane on siin veel kõige väiksem patt. Aga aeg on ka muidugi teine ning ega Palsa polnud juba seitsmekümnendatel oma musta huumoriga küllastatud perversseid sarjikseid joonistades teab mis originaalne, seda enam kui nüüd keegi midagi sarnast teeks. Aga võiks siiski ja kogu südamega, sest vaid hinge ja huumorit ühes sisse pannes saab niivõrd suurepärase koomiksi. Palsa isik muidugi annab asjale kah poole juurde, kel võimalust lugeda, soovitksin ta depressioonidest, alkoholismist ja armastusekaibumusest tihedat päevikute kogumikku "Kalervo Palsan päiväkirjat : Merkintöjä vuosilta 1962-1987" kus kogu geeniuse elutraagika ja pohjala inimhingedekaart sees.
Eläkeläinen muistelee koomiksist ei leidnud ma isegi korralikku kaanepilti, saati siis skännitud näidet asjast endast. Seetõttu pete rahulduma ühe Palsa stripiga mis tegelikult tutvustab üsna hästi mehe huumorit.

12 comments:

Lauri said...

Hehehehehe, isegi mina hakkasin irvitama kui seda strippi nägin...

Trash said...

Laenan sulle ka, võtsin Keitsilt taas lugeda. Kunagi Ops jättis pooleli, oli liiga rõve tema jaoks või ei saanud huumorist aru, ei tea. Või luges lõpuni? Igal juhul talle ei istunud, ma mäletan.

Lauri said...

Laena jah, ma irvitaks ka
Ah et Ops on nössö?

Trash said...

No ma täpselt ei mäleta aga miski lugu tal selle koomiksiga oli.

Mart said...

Kuradi soomekeelne jama. Ilmselgelt on tarvis doktorikraadi kognitiivses lingvistikas, et sellest põhjanaabrite verbaalsest kõhulahtisusest midagi aru saada.

Lauri said...

soome keel on enam vähem täpselt sama raske kui võru "keel" või saaremaa "keel"

Metsavana said...

Soome kiil om kimmäle rassõm kui võru kiil. Viimäst ma mõista kõhnastõ kõnõldaq, aga soomet ei mõista ülde.

Lauri said...

Mulla taas menee päinvastoin, suomea vielä hallitsee niin puheessa kuin kirjassa mutta võrun kielesta ei oo hajuakaan...

Lauri said...

Ma nüüd teatan, et ma jõudsin Opsiga täpselt ühele pulgale - see oksendus jäi täiesti pooleli.
Vältige kui võite...

Trash said...

Surnud laste vägistamist ei kannata nüüd lugeda või? Ehh, eided!

Lauri said...

No kuidas saab surnud lapsi vägistada? Surnud ei oma tahet ja ei saa öelda kas vägistamine kui akt on neile meelepärane või vastumeelne. Aga ei, ma nii kaugele vist ei jõudnudki, koht kus toimus seksuaalakt oma surnud emaga pani mind mõtlema, miks ma selle kirjeldamatu pasa peale raiskan aega oma elust.

Trash said...

Siis põhimõtteliselt ei lugenud sa kolmandast leheküljest edasi. He he! Õiget panot polnud veel lahti läinudki.