Wednesday, February 24, 2010

Why Be Good? Sexuality & Censorship in Early Cinema

Why Be Good? Sexuality & Censorship in Early Cinema - Elaina Archer 2007

Selliste dokumentaalfuilmide ees, kus näidatakse sajandialguse seksapiilseid vampidest tummfilmistaare seitsmekümne aastaste vamnamuttidena intervjuusid andmas, peaks olema hoitatus. Punane tuli peaks DVD sissepanemisel koheselt ekraanil vilkuma ja sireeni hääl ei teeks ka paha, sest see vapustustus mis mind tabas nähes oma pikaajalist lemmikut, ajastu vaieldamutut seksikuse etaloni Louise Brooks´i, vana väsinud sassis juustega mutina, oli nii hirmus, et toit ei ole 36 tundi alla länud ning magamise asemel nägin košmaare. Jumal tänatud, et vähemalt Mary Pickford ja Gloria Swanson´i raugaeast säilinud dokumentaalkaadreid ei näidatud, täna loodan ikka midagi alla suruda ja sõba silmale saada, muidu oleks veel paar päeva vapustusevärin sees.

Elaina Archer´il ei olnud tegelikult justkui midagi öelda. Urgitses väheke filmiajaloos, püüdis feministlikku teemat aretada ning rääkis üle asju mida teised Hollywoodi tsensoritest ja lõbujamust juttu teinud dokumentalistid on paremini osanud pakkuda. Väheke üle tunnise meelelahutusreisina tummfilmi aegsesse Hollywoodi ning sealsete säravate näitlejannade vallutsse ellu, oli seda tsill vaadata, informatiivsuse koha pealt aga kergemat vormi. 2/5
Mary Pickford ja Louise Brooks.

8 comments:

Kalmsten said...

Okei..ma võtan enda blogi reklaamlause maha, aga tee vähemalt korraldus ülejäänud blogide bännimine lõpetada... :D

Tundub, et Blog.tr.ees mingid uuendused teoksil, et miskine kala nii pikalt sees on.
Läheb vist varsti tasuliseks...

Aga sellest kuidas filmiblogide kanalis on esikohtadel 17 sinupoolt kitjutatud posti võid ikka screencapi teha - hea lastelastele näidata.

Trash said...

Siin võib muidugi tegu olla ka nägudekontrolliga, igasugu mordasid ei lasta kohe ligi, enna saavad päikeselt paituse saanud lapsed oma kirjatükid esile asetada.

Metsavana said...

Huvitav kas selle tr'iga üldse tegeleb ka või on see kalli raha eest üleostetud projekt ammu aurude peal töötav ? Vähemalt mingeid veaparandusi pole aastaid näinud ning nüüd põhjalikumalt sassis.

Kalmsten said...

Reiljan, Lang ja Bergmann ning võrguruumi annab Nord-Stream.

See seletaks ka ära mespärast nüüd ainult kohaliku päikesejänku postid läbi lähevad.

Metsavana said...

Ega seda enne korda tehta kui mõne kohaliku staari blogikanal katki läheb ning ta pröökama kukub. Keda mingit väikesed filmiblogijad ikka kotivad.

Trash said...

Tundub, et nüüd töötab, Xipe postitus läks läbi.

Arvan, et minu postitused ilmusid tänu sellele, et olen kanali looja aga võib olla eksin. Igal juhul ma ise ei oleks kuidagi midagi näppida saanud, et seda tööle saada.

Kalmsten said...

Es tea mette, viskasin oma suuurteose letti ca 15 minti enne Xipet- ei huijagi :)
Täna aega saan, siis proovin uuesti...
arvad, et kanaliloojana löödi letti?

Aga ega see pole ainult filmiblogide jama, mul teisest blogsat ka ei hüpanud eetrisse- ei oma listis ega ka mitte kuski mujal.
Lassie pole minu teada ühtegi listi teinud, aga kuna ta oskab olukorda ära kasutada, siis on tema roppused kogu aeg suures plaanis...

Trash said...

Kuradi-kurat! Kust ma nüüd teada saan, et te ka bloginud olete? Fakk!