Sunday, November 18, 2007

Avoid Eye Contact Volume I

Avoid Eye Contact Volume I - Aleksey Budovsky, Patrick Smith, Signe Baumane, John Dilworth, Geroge Griffin, Bill Plympton, Fran Krause, Jesse Schmal, Michael Overbeck, John Schnall, PES.

Animatsioonifestivali juht Heilika Võsu heitis mulle ette, et minu filmivalikus on vaeslapse rolli jäänud kunstiline lühianimafilm. Oma arust vaatan ma päris tihti lühianimatsioone aga mõistan ka Heilika´t kuna tema jaoks on animatsioonifilmid leiva ja piima asendajad millest kunagi küllalt ei saa. No igaljuhul proovisin kohe usinalt tühikut täitma hakata ja valisin vaatamiseks New York´i animafilmide kogumiku Avoid Eye Contact´i esimese osa. Kogumiku lõppedes sain aru, et täitsa lootusetu olukord nüüd ka ei ole, üle poolte animatsioonidest oli varem nähtud ja veel mõned sellise deja-vu fiiliga. Suurim rõõm oli taaskohtuda Signe Baumane tööga "Love Story" millest aastaid tagasi oli jäänud väga soe tunne. Väikene neti uuring näitas, et tüdruku töödest on ilmunud nüüdseks ka kogumik DVD - tahan! Üllatajaks kujunesid aga siinselt kogumikult kaks Fran Krause tööd, lõbusa taustamuusikaga fantaasialennud. Ka Michael Overbeck´i Tongues and Taxis oli sümpaatne, koomiline ja armas. Hoolega kokku pandud kogumik kus keskpärasusele ruumi polnud. Kõik animatsioonid olid head või suurepärased. 4/5
Signe Baumane Riias festivalil. Kohalik vägijook "Riia Balsam" on oma töö teinud ja neiu tantsupõrandale viinud.

2 comments:

Anonymous said...

Milline huvitav kokkusattumus - toosama Signe Baumane saabub täna animafestivalile! Tema uus film nimelt linastub AD võistlusprogrammis:)

Trash said...

Sweet ! Kahjuks oli mul töö kõrvalt aega käia vaatamas võistlusprogrammi esimest "kogumikku" ja muule AD festivalile filmidele ei jõua. Kahju. : (

Muidu oli täitsa lahe, kuigi väheke hirmutas, et noored naersid täiesti lihtsate ja vaimukusevabade visuaalsete vempude üle. Mulle meeldis isiklikult kõige enam priti metsatuka horror, "Eppling Forest" kui ma nime õieti mäletan. See oli tõesti hea. : )