Friday, January 07, 2011

Machete

Machete - Ethan Maniquis, Robert Rodriguez 2010

Maailma parim film nähtud, ajage mind nüüd auku ja visake muld peale, sest midagi väärtuslikumat nagunii ei leidu mille nimel siin elus edasi rühkida. Aga võib-olla Machete 2? Las jääb siis veel hing sisse, kasvõi kuniks näpud kiidulaulu taovad, lavastajat ülistavad ja Hollywoodi hiilgust toonitavad. Suurepärane film! Oskus teha paroodiat mis on täpselt nii vaene heade naljade poolest ning täpselt nii samalaadne nende kõigi nende halbade action filmidega, mida järeletegama tuldi, on ülipeen kunst. Mõni labane mees oleks komöödiaelementidele surunud, paroodiat üle vindi keeranud ning loo peentes detailides särama pannud aga mitte Robert Rodriguez´i teoline geenius kes kohe taipas, et vaid halbade filmide järele tegemine halva filmina on tõeline katsumus ning selle ta ka edukalt läbis. Headest filmidest on tehtud halbu paroodiaid ja halbu filme vaimukalt pilatud, kuid halbade filmide samavõrra halva ümbertöötlusega on vähesed ilma mockumentary stiili kasutamata hakkama saanud. Nüüd kraabin lusikaga silmad pealuust välja, sest ega paremat kino need enam elus näha saa, kõige originaalsem kinokunsti saavutus on nähtud. 2/5

18 comments:

Paawo said...

Aga käsi ikka pesid?

Anonymous said...

a mingi tron on nüüd, millest kõik räägivad, järsku paneb ära machetele, oota veidi selle silmade kakkumisega, kuniks see nähtud, eks ole, lepime nii kokku.
või oled juba näind seda, mingi vana variant pidavat ka olema sellest.

Trash said...

Trontsikut olen kenagi näinud. Uusversiooniga on nii ja naa, veits nagu kisub kinno 3D-d vaatama aga samas pelgan sisu mida juba mitmed lapsikuks on pidanud ning lõpu üle virisenud.

Trash said...

Kätepesu vaatab, kui käppa juhtub, eks siis vaatan.

GuidoMukk said...

Auku ja muld peale..(värskelt lõpetatud Machete vaatamise põhjal)

Metsavana said...

Ei saa mitte aru miks kiilakatele meestele (räme vihje Mannule) Machete ei meeldi...liiga karvane äkki ?

Kalmsten said...

Nagu ma sulle ütlesin. et karvane neh ning faking hipinärakad ikka üle 3-e punkti minult ei saa...

Kalmsten said...

ja kallis Metsavana, mul on juuksed täiesti olemas, rohelised isegi teised ....

Anonymous said...

Mis hipidel viga on?

Kalmsten said...

Hehh, aga jah - Kogu fenomen selles, et sidemetepoolest jõudis üks goreäksõn suurele ekraanile ja seda aastal 2010. Fenomenaalne , kallis Machetesõber ja elementaarne kah.

Jeebia matt, ma loen igalt poolt õuduskommentaare plastiliinifilmile Gannibal Golocaust ja mõnedel neist kommijatest on veel piisavalt silmaaherust, et seda lisaks HIRMSALE FILMILE ka VÄGA HEAKS FILMIKS nimetada.
Inimesed on ikka gorekatest nii võõraks jäänd, et Rodi pani julmalt silmaauku ja lausa kirvega.

Kalmsten said...

Hipid on IIIVÕLL!

Kalmsten said...

Mürgitavad kaevusi ja võtavad liiakasu. (hipidest käib jutt)

Anonymous said...

üks värk on gorekad gorekatena, teine värk on kui gorekas mängib ansambler danny trejo, de niro, seagal jpt.
näitlejameisterlikkus loeb ka miskit, rollide veenvusest tulenev stoorisse veidike vähem pealiskaudne suhtumine kui tavagorekates.
ja lindsey lohani tissid! my ass.

Metsavana said...

Nagu Mannu tabavalt ütles: verekapsas metsavana soolikaaeda. Ehk aasta võimsam kinoelamus.

Robi said...

MACHETE KILLS AGAIN!!!!!!!!!

Kalmsten said...

Anonym

DeNiro ilma rollita on poster seinal või Teleturu CGI ning seega oli tema olemasolu täiesti pointless.
Trejo efektiivus seisneb selles, et ta on hirmus laheda väljanägemisega ja kõlbab vabalt kuskile konginurka väikelast järama või konkureeriva rantšo(Hacienda?) kariloomi sandistama.
Peasosas ta efektiivsus kaob, kuna tema armimoll on kogu aeg ekraanil ja seda nii valguses kui varjus. Efektiivsuseta efektiivus on paraku igavus, nii-et film koosnes gore-st ja igavusest.
Paljaid naisi ma näen pornolehtedelt ka ja seal nad tegelevad igasuguste huvitavamate tegevustega kui Trejoga basseinis müramine.

GuidoMukk said...

Hr. MNC Broz Tito viimane postitus on täpselt minu kokkuvõte sellest filmist ka oma filminimekirjas. Täpselt!

Kalmsten said...

Herr Mukk, kui see pidi nüüd olema mingi vihje siis:
Miskitel hämaratel põhjustel kaldun ma arvama, et ma hoopis kirjutasin enda postituse pikemalt lahti. mitte ei kopeerinud oma räpaste kõvernäppudega teie suure ilmatarga ilmatarku mõtteid ja fenomenaalseid mõtteteri.
See võib teile küll üllatusena tulla, aga tõsiasi, et Trejo peaosas läbi kukkus ja mille pärast see juhtus on arusaadav ka lihtsurelikele.
DeNirost sa ei rääkinud sõnagi ja mina ei viitsi Seagali peale kirjamärke raisata.
Seega - watewa ja ma vastasin punkt-punktilt anonüümsele kommentaatorile.
Muuseas, sinu postist meeldis mulle see Rodi-tattoo võrdlus, ehkki minu arust polnud ta ka alguses just kuigi suur number.