Sunday, January 16, 2011

Greaser's Palace

Greaser's Palace - Robert Downey Sr. 1972

Valgustusega läks midagi nihu ja lavastaja käskis oma koolieelikust pojal võtteplatsile tagasi loivata, et saaks uue duubli teha. Poeg küsis, et kas tema pärast läks untsu? Saanud vastuseks, et issi ise keeras asja peesse, arvas väike juts, et mingu isa sinna järgi, tema küll midagi uuesti tegema ei hakka kui see tema viga ei olnud. Võttis siis isa sellise jutu peale pojal kratist kinni,  tiris võttegrupi silma alt ära põõsastesse ning pani murtud puuoksaga poisi kannikatele paar sirakat kirja. Peale seda sai võtetega edasi minna ja jonni enam ei olnud. Poiss oli hilisem Raudmehe osatäitja Robert Downey Jr..
Lisade hulgast selgus veel, et Robert Downey senior ei teadnud õieti ise ka mis filmi ta tegema hakkab ja mida ta öelda tahab, miljon dollarit eelarveraha pisteti pihku ja lollitamine võis alata. Peale El Topo võidukäiku Ühendriikide alternatiivsete kinonautlejate seas tundub idee hakata aasta hiljem väntama Greaser's Palace´it üsna kohatu, eriti veel juhul kui tõeasti ei olnud midagi näidata ega millegagi üllatada. Praeguseks on teos küll väikest viisi kultusfilm ning seda äraspidist westernit, ehk lugu dandyliku välimusega Jeesus Kristusest Metsikus Läänes, isegi El Topoga kõrvutada, kuid omal ajal võis see vaid haleda varjuna tunduda. Filmil on omad momendid, kuid üldplaanis jääb nõrgaks. 2/5
Hervé Villechaize homost kääbusena Kristust ära rääkimas oli üsna fun ja tema alumiel pildil olev naine oskas samuti rõõmu teha.

4 comments:

Sister Wendy Beckett said...

BULLSHIT!

Sister Wendy Beckett said...

BULLSHIT!

Bleach Spot Dye Repair said...

"Greasers Palace" is a wacky and strange western filled with uneasy laughter. In the 70's, Robert Downey Sr. was known for his strange and bizarre humor. At times certain jokes make absolutely no sense. That's what makes his films so funny.

Super deals on Black Cloud South Bend Clutches Dodge said...

This is the most hilarious satirical art film ever made, hands down. I just love it. I love everything about it.