Monday, January 03, 2011

Filmiküsitlus - Mart Avi Badass Yuki´st

Sõps alustas selle Badass Yuki jutuga. Kõigepealt kiitis bändi lugu "Kohalik ja Kohau 3" kogumikult ja siis hõiskas rõõmust, et saab nendega samal festaril üles astuda. Võtsin siis minagi bändi sellesuvise Plink Plongi kavva. Sättisin oma asjad, et jõuaksin Tartusse, kuhugi sööma, majapaika ja festariplatsile täpselt nii, et esimesena alustaks minu jaoks muusikaõhtut Badass Yuki. Tartus liigub ringi alusetu kuulujutt, et "meil siin linnas on kõik nii lähedal ja alati saab jalutades kohale". Kahjuks jäin ma seda uskuma ja taksot tellides (no jalutama ikka ei hakka, eksju)  arvestasin, et sõiduks kulub umbes 5 minutit, sest "meil Tartus ju kõik käe-jala ulatuses". Aga oh imet! Kolm korda niipalju aega kulus, põhimõtteliselt nagu sõita kesklinnast Mustamäele. Värava taga selgus veel, et priipääsmete jagamisega tegeleb mitte kassa nagu loogiline oleks, vaid keegi neiu koeraga aga kuna kutsu tahtis pissida, siis oli neiu läinud loomaga jalutuskäigule. Ei jäänud midagi üle, värava turvad küll helistasid koeraga neiule paar korda, kuid linalakk ilmus kohale alles poole tunni pärast ja lunastas lõpuks meie priipiletid. Badass Yuki aga vedas viimase akordi kahjuks just siis kui olime jõudnud väravast kahekümne meetri kaugusel oleva viineriletini, päeva esimene raudkindel plaan oli läbi kukkunud. Ja siiamaani on nad lives nägemata.

Nimi: Mart Avi
Bänd: Badass Yuki
Myspace: Badass Yuki
Koduleht: Badass Yuki


1. Millised filmid sulle muljet on avaldanud, ehk mis on sinu lemmikfilmid?

Lapsepõlves kujunes välja huvi igasugu sci-fi temaatika vastu, mis on mulle ka tänaseni hingelähedaseks jäänud. Seejuures on suurt mõju avaldanud tv-seeriad: "The Twilight Zone", Bradbury "The Martian Chronicles" BBC adaptsioon, "Quantum Leap" ning hiljem mängufilmidest: "The Day the Earth Stood Still (1951)", "A Space Oddity", "A Clockwork Orange", "The Time Machine (1960)", "Hukkunud alpinisti hotell", "The Thing from Another World", "Donnie Darko", "Moon", "The Man Who Fell to Earth".
Teine intrigeeriv/inspireeriv temaatika on minu jaoks "teelolek" ja sellega kaasnev tingimusteta vabadus, mis võib kohati minna vastuollu kehtivate moraalinormidega (seda põnevam!)- "Easy Rider", "Vanishing Point", "Fear and Loathing in Las Vegas".
Viimase aasta jooksul olen sügavalt sisse elanud David Lynchi maailma (eelkõige "Twin Peaks", "The Elephant Man", "Blue Velvet", "Wild at Heart").

2. Milline oli viimane meeldejääv filmielamus?

Hiljuti käisin vaatamas eluloofilmi Serge Gainsbourg'ist. Meeldejääv elamus kasvõi selles mõttes, et kinno satun võrdlemisi harva ja sedagi pigem juhuslikult kui planeerituna.

3. Mis muusikat viimasel ajal kuulanud oled või julged soovitada?

Läinud aastal ilmunud plaatidest olen viimasel ajal mõnuga kuulanud:

The Soft Moon "The Soft Moon"
Neil Young "Le Noise"
These New Puritans "Hidden"
Lone "Emerald Fantasy Tracks"
Oneohtrix Point Never "Returnal"
Ajukaja "Ajukaja"
Tolmunud Mesipuu "Koger ja Panter"
Vanemast muusikast- palju northern soul'i, Nu Groove Records'i reliise (90ndate alguse house) ja Scott Walkerit.

Tänan Mart!
Kaader filmist Vanishing Point.

2 comments:

Metsavana said...

Tartus ei sõida mitte keegi taksoga vaid käiakse jala, takso on ainult turistide ja välismaalaste petmiseks. Niikuinii tegi kolm tiiru üle sildade ja põikas korra ka Tammelinnast läbi.

Trash said...

Lauluväljakult tagasi Reakoja platsile kõmpida oli õhtuhämaruses mõnus aga sealt teispool jõge asuvast korterist festariplatsile oleks ilma taksota küll liialt aega kulunud. Samuti ei olnud mina aga kaasa kindlad kus täpselt see asub.