Saturday, January 01, 2011

Filmiküsitlus - Kene Vernik

Kene Vernikut peaksid küll kõik teadma. Jah, täpselt seesama tüdruk kelle "Eesti otsib superstaari" saatest väljalangemise järel *SIIT ALGAB MINULE OMANE HUUMOR* lõpetas valdav osa eestlastest sarja edasise jälgimise *HUUMORI LÕPP*, sest öelge ausalt, kellele ikka see Ott Lepland meeldib? Oma emale ja Ivo Linnale, *SIIT ALGAB MINULE OMANE HUUMOR* ülejäänud hoidsid ikka Kenele pöialt ja kui Kenet enam ei olnud, kukkusid ka vaatajanumbrid solgipange. Kontrollige kui ei usu! *HUUMORI LÕPP* Nüüd aga on võimalus Kenet taas televisiooniekraanil näha, vähemalt kord nädalas ja nii pika aja vältel kui soovite, tuleb vaid usinalt Eesti TOP 7 lehel Jean Dean´i nimelise ansambli poolt hääletamas käia. Minule isiklikult jättis lugu "Steps" ilma videota parema mulje, andis ruumi helile ja vokaalile, pani fantaasia avaramalt haarama. Video justkui kängitseb laulu*SIIT ALGAB MINULE OMANE HUUMOR*, kuid arusaadavalt on sellel oma tähtis roll. Nimelt demonstreerib musavideo kümnetele tuhandetele Kene meesaustajatele, et igal ühel neist on võimalik tema süda võita, sest videos saab sellega hakkama suvaline tont. Toimub alateadlik eneseuhkuse tõus, et kui juba näotu ja moetu, just hetk tagasi *HUUMORI LÕPP* Brokenbacki mäelt *SIIT ALGAB MINULE OMANE HUUMOR* laskunud, jorss sellega hakkama saab, siis on minulgi mitmeid šansse teda pihast haarata ning paar keerutust teha. Artistiga tekib kohe isiklikum suhe ja fän on valmis oma viimased säästud investeerima plaatide, nänni ning kontserdipiletite ostuks. Kaval võte videotegija poolt, kohe näha, et reklaamipsühholoogia raamatud loetud ning popikoonide visuaalse loominguga tutvutud. *HUUMORI LÕPP* Videot vaadata ja lugu kuulata saab SIIT.
 

Nimi: Kene Vernik
Bänd: Mimicry ja Jean Dean
MySpace: Jean Dean
FaceBook: Jean Dean
Twitter: Kene
MySpace: Mimicry
Koduleht: Mimicry



1. Millised filmid sulle muljet on avaldanud, ehk mis on sinu lemmikfilmid?

Kõige suuremad mõjutajad on olnud B.Schroeder'i film "Barfly" ja Steven Shainberg'i "Secretary"- mõlemaid filme vaatan teatud aja tagant, et meelde tuletada iseendale: "Mismoodi ma peaks oma elu elama?" jne. Pärast "Secretary" vaatamist olen kindlasti end hoopis muude mõtetega täiesti kuumaks kütnud- aga see selleks. Mul on kujunenud oma lemmik rezissöörid, kelle filmid on andnud väga hea emotsionaalse laengu- ja ehk pisut ka elufilosoofiat muutnud. Alustades klassikust Stanley Kubrickust, kelle filmid "The Shining", "A Clockwork Orange", "Eyes wide shut" ja muidugi aegumatu ja siiani absoluutne kinotipp "2001: A Space Odyssey"- on alati riiulil ja ootavad mitmekümnendat vaatamist. Ameerikast veel Quentin Tarantino- võib vist öelda, et kõik tema teosed- ja mitte väga erinev temast Robert Rodriguez. Kindlasti üks hullumeelsemaid on Gaspar Noe, tema filmid "Enter the Void" ja "Irreversible"-loodetavasti muutuvad kinoklassikaks. Euroopa filmikunstnikud: Lars von Trieri filmid on mind mõjutanud alates "The Idiots" kuni "Antichrist"ni välja. Kindlasti Lasse Hallström ("Chocolat", "What's Eating Gilbert Grape"...)...

2. Milline oli viimane meeldejääv filmielamus?

Vaatasin just mõned tunnid tagasi Lixin Fani filmi "Last Train Home". Olin sellest juba kõvasti varem teadlik ja lugenud arvustusi, seega teadsin veidi ette ära, et tegemist ei ole suvalise filmiga. Üdini liigutav ja väga loogiline film (hea monteerija ja operaatori töö).

3. Mis muusikat viimasel ajal kuulanud oled või julged soovitada?

Sellest on räägitud paljudes kohtades, et 2010 sadas alla palju häid uusi albumeid. Ise kõige enam olen kuulanud Neil Youngi - Le Nois'i, Arcade Fire-The Suburbs ja Caribou-Swim. Sinna sekka üsna palju Bear
in heaven-beast rest forth mouth (2009). Alati on olemas sellised tegeleased listis nagu The Presets, Fever Ray, Joy Division ("Tarnsmission" on vist kõige enim kuulatud lugu-pole kindel, miks?).....jne.

Tänan Kene! *SIIT ALGAB MINULE OMANE HUUMOR*
*HUUMORI LÕPP* Kaader filmist Secretary. 

8 comments:

Paawo said...

Selline põnev tämber läheb loomulikult korda. Ja veel mässumeelne ning tugeva seksuaallaenguga (filmi)maitse? Mimicry mulle ei meeldinud - oli liiga vali ja toores. Lootsin, et kunagi käib ta Chan Marshall'i, Chrissie Hynde'i ning Patti Smith'i jälgedes ning vormib pungi hõrguks rockiks. Aga seda, et juba nii ruttu teeb sellega algust, ei osanud küll oodata. Steps'i juures häiris see post-rocklik komme vokaali helide sisse uputada. Muidu edu ja musi!

Trash said...

Kusjuures minul oli alul sama tunne selle vokaaliga, eriti veel kui videopilti samuti varjas seda. Hiljem lugu lihtsalt kuulates jäi vokaal rohkem kõrvu, juba oskasin seda tähele panna.

Gendri said...

Kene on praegu vingemaid naisi lavadel!

Trash said...

Ma tegelikult ei olnud talle enne Mimicry uue ja ägeda loo (no selle EEsti laul loo) ilmumist üldse tähelepanu pööranud. Rada7 foorumis jooksis nimi läbi ja siis uurisin väheke lähemalt mis tüdruk ja milline välja näeb. Järgmisena tuli Jean dean´i video kohe otsa, saime töökaaslasega ametikõrvale mitu head minutit sellest jahuda või õigemini tema rääkis ja mina kuulasin, noogutades nõusoleku märgiks kaasa. Livena näinud ei ole aga ETV kordas 31. Eesti Laul 2010 saadet ja seal nägin teda Mimicry koossseisus laulmas. Oli ka selline OK.

Küsimused saatsin kuna tundub, et Jean Dean võib hea plaadi teha. Olen kindel, et 8-10 lugu koos plaadil loob terviklikumalt tugevama küpsema tunde kui käesolev lugu eraldi pakkuda suudab.

Kalmsten said...

Mis värk selle "Siit algab minule omane huumor:" värgiga on?

Trash said...

Tekst oli vastaja jaoks solvav, oli vaja tag´id juurde panna, et muud lugejad tagide vahele jäävat teksti tõe pähe ei võtaks ning vastajast enese jaoks väärarusaama ei tekitaks.

Kalmsten said...

aaaa, et siis /SIIT ALGAB MINULE ISELOOMULIK HUUMOR, MIL POLE MINGIT PISTMIST BLOGIOMANIKU, EGA KA MITTE VASTAJAGA/ Kene "The Cute Little Princess " Vernik SIIT LÕPEB MINULE ...BLÖALBA/

Trash said...

The Cute Little Princess on ju armsasti öeldud. Selline hakkaja kuningatütar kes röövlite majas korra majja lööb, käsutab ühe puid lõhkuma, teise vett soojendama ja põrandat küürima ning kolmanda saadab poodi saia ostma.