Friday, January 07, 2011

Filmiküsitlus - Jan "mop" Berkovitch

Tööl algas Raadio2-e kuulamine Metallionist. Vähemalt mina mäletan nii, et alul krutiti Vikerraadiolt Metallioni ajaks R2-le, siis Vibratsiooni ja siis alles hakkasid riburada ülejäänud õhtuse vööndi saated oma aega saama. Igal juhul on Metallion jäänud lemmikuks, kuigi Eesti Pops ja Punkpolitsei on kuklasse hingamas ega Rocka Rollagi maha jää. Muusikanõukogu on aga täitsa omaette teema. Metallion ise jaguneb veel minu jaoks kaheks, ehk siis MOP´i ja Madoxi saated. Pastor Of Muppets´iga (höh höh!) on minu maitse sarnasem sisaldades äsjaavaastatud black metalit, bituumenina venivat doomi ja kõrberock´i ning vanakooli HC ääres ära käivat thrash metalit. Samuti satun graafikujärgselt just MOP´i saadetega ühel päeval tööl raadio ees olema ja Madox´i muusikavalik jääb valdavalt järelkuulamisele, head mussi lasevad aga mõlemad. Tänagi nägin ühest plaadifirmast läbi astudes põrandale laotud uue hea eesti bändi peatselt ilmuvaid CD-sid mis justkui kahhelkiviplaatidena poolt parketti katsid. Ühel oli peal vildikaga kirjutatud Madox ja teisel MOP, lisaks veel mitmeid tuntud nimesid. Imetasin nähtu üle, et miks kenad plaadid põrandale laotud? Viltpliiatsi tint kuivab, vastati lõbusalt. Eks peatselt raadiost kuulete ka bändi, vast juba järgmisel kolmapäeval Metallionis.

Nimi:  Jan "mop" Berkovitch
Raadiosaade: Metallion
MySpace: MOP
Koduleht: Metallion

1. Millised filmid sulle muljet on avaldanud, ehk mis on sinu lemmikfilmid?

Valdav osa lemmikfilme on sellised veidi kiiksuga pool-komöödiad, nagu Big Lebowski , O Brother, Where Art Thou? (vennad Coenid on ilmselt lemmikrezisöörid), Black Cat - White Cat, Being John Malkovich, Hangovers, Lock, Stock and Two Smoking Barrels.. Bojevikkudest kindlasti Michael Mann'i looming, näiteks Heat, Miami Vice remake....suurem osa Tarantino loomingust Inglorius Basterds, Pulp Fiction, Jackie Brown.. üks filmidest, mis meeletult hinge läks, oli Shawshank Redemption. Vanadest klassikutest Godfather triloogia, Get Carter, Bullet, Witchfinder General (ilmselt kogu traditsionaalse doomi skene lemmikfilm), lapsepõlve lemmikutest Star Wars'i triloogia, venelaste Sherlok Holmes, parim vanakooli prantsuse komöödia on ilma igasuguse kahtlusteta Suur jalutuskäik - La Grande Vadrouille.

Vaatan päris palju ka erinevaid seriaale, valdavalt krimkasid, nagu Wire, Spooks, Lewis, Dexter.... parim sõja-seriaal on kindlasti Band of Brothers

2. Milline oli viimane meeldejääv filmielamus?

Brittide must komöödia Death at a Funeral, väga hea näitlejateansambel... lisaks ka Crazy Heart, superroll Jeff Bridges'ilt

3. Mis muusikat viimasel ajal kuulanud oled või julged soovitada?

Raadiotöö tõttu tuleb uut muusikat uksest ja aknast, järjest raskemaks läheb terade eraldamine sõkaldest, eriti uute artistide osas... 2010'l jäid kindlasti teradeks:

Melissa Auf der Maur - Out Of Our Minds
Death Angel - Relentless Retribution
Alcest - Ecailles de Lune
High On Fire - Snakes for the Divine
Suicidal Angels - Dead Again
Dark Fortress - Ylem
Nachtmystium - Addicts: Black Meddle pt.II
Boris with Ian Astbury - BXI
Ihsahn - After
Project: Failing Flesh - Count Back From Ten
Enslaved - Axioma Ethica Odini
Talbot - EOS
Hukkunud Hinged - Hukkunud Hinged
Necro Strike - Red is Out
Ghost - Opus Eponymus
Triptykon - Epaistera Daimones
Accept - Blood of The Nations
Brant Bjork - Gods & Goddesses
Deftones - Diamond Eyes
Cathedral- Guessing Game
Electric Wizard - Black Masses
Black Breath - Heavy Breathing
Hail Of Bullets - On Divine Winds
Cantilena - Metallian
Skyforger - Kurbads
Spiritual Beggars - Return To Zero
Early Man - Death Potion
Grand Magus - Hammer of the North

Tänan Jan!
Ülal Mop oma iidoliga, all kaader filmist Witchfinder General.

12 comments:

a said...

Minu jaoks on meeldiv uudis, et Metallioni ei juhi enam ainuisikuliselt "King Diamondi 27's stuudioalbum on best evah!" Madox. Kunagi 10 aastat tagasi saigi tema "tehnometal is arusaamatu" attitude pärast selle saate kuulamine pooleli jäetud.


Vat äkki võtan kätte proovin uuesti kuulata.

Trash said...

Minu arust püole sel Madoxil ka viga midagi, kuigi mop´i mängitud metal on mulle sam,a musamaitse pärast lähedasem. Aga eks tee paar proovikuulamist. Järelkuulamist, sest muidu sa vist vaatad sel kellaajal filme.

Lauri said...

Mulle Mop'i maitse klapib väga ja enne kui mul endal arvutit polnud, sai sealtkaudu üsna palju bände. Madoxi saateid pole ma kunagi kuulanud, sest tema musamaitse minu omaga eriti kokku ei lange...

Trash said...

Kahe peale saavadki kata laiema ala muusikast ja rahuldada enamate metalikuulajate maitset.

Anonymous said...

a said..., sa oled küll millesti totaalselt valesti aru saanud ;) Pole kunagi kultiveerinud sellist arvamust, et King Diamondi 27-s album oleks üle prahi. IMO olen konkreetse artisi puhul pidevalt rõhutanud, et peale 1991. aastat pole see mees midagi head teinud. Sa ajad attitude ilmselgelt segamini mu eelkäija Enricoga :) Aga ehk tasub tõepoolest võtta kätte ja proovida uuesti kuulata või mõnele playlisttile pilk peale visata.

Madox

Trash said...

King Diamond on minu jaoks ikka vaid album Abigail.

Sven said...

Ehee, vennad Coenid - cool! Ma ei tea, kuidas ma ise need unustasin, aga nende filmid on enamasti väga head.

a said...

Madox - vabandan, solvasin tõesti valet inimest.

a said...

Mul on idee, teeme nii, et te annate mulle andeks niimoodi, et lasete järgmine kord ühe hea tehnometali loo oma saates. Ning mina kuulan üle 10 aasta ja ütlen, et voh ... hea!

Trash said...

Ja kui meeldib, siis kuulad järgmised 10 aastat saadet? Sobib?

Anonymous said...

Mul aga kohe küsimus, et mis on tehnometal? ;) Defineeri!

Madox

a said...

Enrico kasutas seda määrangut solvamaks industriaalmetalit.

Irooniliselt jäi see mulle külge.