Monday, December 08, 2008

Mina olin siin DVD

Reliis.....................: November 2008
Pikkus....................: 1 tund 30 minutit 27 sekundit
Audio......................: Eesti Dolby Digital 2.0
Subtiitrid................: Inglise, Vene, Eesti
Video formaat...........: PAL
Pildi formaat............: 1,85:1
DVD formaat............: Anamorphic
DVD suurus..............: DVD5 - 3,71 GB
DVD tõmmisenimi......: Untitled Project
Keskmine bitrate.......: 4,15 Mb/sec ( 2,0 mb - 6,2 mb )

Amrion tundub paras sitakeetja olevat. Kõigepealt lasi Klassi DVD enkoodida DVDShrink´iga ehk programmiga mida peetakse maailma kõige halvemaks jäljejätjaks pressimisel ( analoogne situatsioon Soomes, kui Pirjo Honkasalo dokumentaalfilm Melancholian 3 huonetta sama progega DVD5-eks pressiti, põhjustas rahvusliku nördimuselaine ja kampaania DVD-reliisi boikoteerimiseks ) ja nüüd siis lasi Amrion välja uue DVD Mina olin siin mille pildikvaliteet jääb divx-i tasemele. Digikaameraga võetud pilt on eriti õrn madala bitrate´i suhtes ja viskab mosaiiki märgatavamalt rohkem kui filmilindile jäädvustatu, käesolev DVD peaks aga korraliku diameetriga telekast mosaiigi asemel lausa vitraaži näitama. Täiesti arusaamatult madal kvaliteet ( Sügisballil näiteks tehniliselt poole parem ), sest isegi kui ei raatsitud DVD9 toorikut võtta, siis DVD5 formaati mahutades oleks vähemalt 600 mb vaba ruumi leidunud. Ja siis veel labelname "Unknown Project", no andke armu, oli see DVD nüüd lasteaialapse tehtud või ostjavaenulik lüke ja hoolimatu haltuura. Sama kvaliteediga DVD-d maksavad Säästumarketis 25 eeku, Amrioni kasuahned aga küsivad sitta müües 199 krooni - explotation eesti moodi.

8 comments:

Soprano said...

ptui! sitt. hea et sisse ei astunud.

Trash said...

See on kuidas võtta, kui tahad, siis ostad nagunii, kuii õigem oleks vist alet oodata. Lihtsalt nördima paneb, kuna asju saab paremini teha ja näha on, et lihtsalt ei viitsitud. Me ei saa ju rääkida, et ei osatud, sest firma ei aaks tänapäeva majanduslanguse aegu töölist kes tööd ei oska teha, palgal pidada.

Ivar said...

Ma ei oska pildikvaliteedi kohta midagi öelda, vaatasin uuelt 26 tolli monitorilt pooleteise meetri pealt ja väga ei häirinud. (Kuigi, üle vaadates koosnes pilt tõesti pulseerivast jpg-säbrust.) Ketta nimi exploreris on muidugi tase omaette, nagu ka see, et tiitrifailis on kõik "š"-tähed (nagu sõnas tšau) muutunud mingiks krõnksuks ja muidugi pole keegi seda enne masterdamist märganud.

Ja kui juba dokumentaalis flirditi "laiekraanformaadiga", oleks võinud selle ikka anamorfsena kettale kodeerida.

Trash said...

Sama firma reliisitud "Afganistani armid" dok on näiteks korraliku kvaliteediga, bitrate 9,27 mb/s.

9,27 mb/s ja 4,15 mbs, he he !

paranoiadisco said...

Hah, praegu muide maksabki mingi 60 krooni poodides. Ostsin endalegi aga vaadata pole veel jõudnud.

Trash said...

Oota kuni ALE tuleb!

Kalmsten said...

Trash, miks sa ei vasta lugejale ?

Want to remodel your home in style?

Trash said...

Lõpuks vastasin sulle. :)