Friday, June 15, 2007

Tampopo


Tampopo - Juzo Itami 1985

Toitlustuskioskit pidava noore naise juurde tulevad sööma kaks autojuhti kellest vanem ( jaapani coolim härrasmees Tsutomu Yamazaki ) laidab pakutavaid ramen nuudleid ja lubab õpetada kuidas valmistada jaapani parimaid nuudleid puljongis. Kõigepealt saab naine kõvasti füüsilist trenni, siis käiakse läbi kõikide konkurentide nuudlikioskid ja lõpuks otsitakse veel salajast retsepti mis annab toidule omapära ja vastupandamatu maitse. Film koosneks justkui sketšidest mida kergelt ühendab nuudlite ja nende valmistamise teema, teadus omaette mille õppimine polegi nii kerge. Kindlasti mitte vaadata ilma paari paki kiirnuudliteta, tean inimesi kel film on tekitanud nii suure nuudliisu, et on öösel taksoga poodi sõidetud. Nuudlid peavad käepärast olema! Soovitan!

9 comments:

opstops said...

Juzo Itami on kindlasti üks mu lemmikuid jaapani filmitegijaid. Siiani kõik vaadatud filmid on mulle väga meeldinud. Soovitan kindlasti veel "Supermarket Womanit" ja ka "A Taxing Woman". Mõlemad oli muhedad komöödiad Jaapani igapäeva elust.

Trash said...

"Supermarket Womanit" peaks sult laenama.

opstops said...

Tule ja laena kui julged :)

Anonymous said...

Kes need poodi läksid?
Head mehed...

L.

opstops said...

Mis poest sa jahud?

Anonymous said...

No Trash siin räägib et keegi vahtis seda filmi ja kimas siis taksoga poodi turbonuudlite järele.
Ma tahan nende meeste nimesid ja aadresse teada, kes nii käitusid.

L.

Trash said...

Täpselt ei teagi aga justkui mingi sarnane mälukatke seoses filmiga on. Kas just taksoga ja öösel ja nuudlite järele aga mingid tüübid poodi läksid seal jutus kindlasti.

aenea said...

Olen sellel filmil juba pikka aega silma peal hoidnud ja mõtteid mõlgutanud kas vaadata või mitte. Eks paistab.

Trash said...

Kindlasti vaadata! Käsk!