Wednesday, June 27, 2007

Hostel

Hostel - Eli Roth 2006

Nüüd siis on need Sloveenias asuvad CIA salavanglad ka ära nähtud, kus ida-euroopa palgatud peksid ja piinasid oletatavatelt terroristidelt andmeid välja. Film demonstreerib isegi mõningaid valulikke võtteid mis peaksid "vabaduse vastaste" keelepaelad avama ja tulevased rahurikkumised, diktaatorite vastased meeleavaldused, ning korporatsioonidele allumatuse ära hoidma. Peale selle filmi esilinastust on muidugi teemast palju juttu olnud, kriitikat on peale Sloveenia saanud ka Poola, kuid ega eestigi patust prii ole. Meie pakkusime oma Tallinna lennuvälja, et piinajaid ja piinatavaid transportivad lennukid saaksid kütust tankida ja lendurid odava viina järel ära käia. Meiegi oleme Elite Hunting Club´i liikmed olnud ja võib olla veel praegugi, mine tea mis on Küberrünnakute Keskuse tõeline hind. 2,5/5
Salajane kaart Pentagoni analüütiku laualt.

14 comments:

Unknown said...

Mulle räigelt meeldib su Hollywoodi filmide arvustusi lugeda, mõtlesin, et Hostelile kütetakse 2/10 ära, aga 5/10 tuli ikka (ühineks selle hindega). Suhteliselt mitte kuhugi jõudev film tegelikult, ise oleks tegelikult eelistanud seda algvarianti, et Paxton tapab tolle sakslase tütre ära. Eli Roth ise rääkis, et tuleb mingi mega karm ultraviolence, aga ei julge tüdruku tapmistki sisse panna. Milline luuser, kas pole...

See oli Elite Hunting tegelt. :)

Trash said...

Mulle tegelikult meeldis idee aga keegi oleks võinud seda juba varem teha, nii aastat 20 varem oleks asi ikka ülikarm olnud. Põnevust oli ka parajalt, kuigi jah, ega selle filmi spoileritest polnud kuidagi võimalik varem hoiduda.
Plusse annaks ka DVD-le, mis erinevalt teistest balti reliisidest sisaldas hulgi lisasid ja ka pilt oli hea kvaliteediline. Kaasas oli 5-6 tv spotti, mõelda vaid, kohalikul reliisil.
Samas aga oli subtiitrite tõlkija juttu karmimalt pannud kui tegelased ekraanil sõnasid. He he !

Anonymous said...

Musti terrorist-ahve tulebki piinata ja kui seda omas riigis kommunistlike vasakpoolitsevate ilatsevate liberaalidest pedede seatud seaduste tõttu teha ei saa, siis tehakse seda seal kus taolised persevestid ei sega oma inisemisega.

K.

Trash said...

Nende mustade ahvide hulgas on vaid kahtlaselt palju tavakodanikke, kel mingi jamaga pistmistki pole. Ja see arv suureneb.

Anonymous said...

Jaa muidugi, eks igas vanglas istu ka 99 % ulatuses täiesti süütult kinni pandud kodanikud, mõni harv ehk tunnistab et istub asja eest, ülejäänud puha süütud kannatajad. Nii ka mustade ahvidega. Kui ikka elektrijuhtmed munade külge pannakse, tuleb kohe meelde, kuidas laagris õpetati metroos närvigaasi lahti laskma või inimesi pungil täis rongi minema, dünamiidivöö ümber kere ja seljakott naelu täis.

K.

Anonymous said...

Slovakkias!

Selle filmi tegevus toimub Slovakkias!

muidu oli ok film, aga viimased 20 mintsi, kus kutt õnnega pooleks igalt poolt pääseb ja veel jätte ka maksab, vaat see rikku süldmulje ära. kuni finaalini oli ebaselge, mis saab, aga põgenemisest edasi üsna trafaret ja tavaline.

Anonymous said...

Mis vahe on Slovakkial ja Sloveenial teavad küllap ainult slovakid ja sloveenid ise. Siitpoolt vaadates pole neil mingit vahet, pealegi vajaks nende kaardilt leidmine tuntavat ajugümnastikat.

K.

Trash said...

Filmis mainub neid meelitanud tüüp, et kõik kohalikud mehed on sõjas langenud ja naised eriti kiimas tänu sellele. Slovakkias aga sõda juei olnud, või kuidas?

Anonymous said...

Peaks vist kohale lendama, sinna Slovakkiasse või Sloveeniasse.

K.

Trash said...

Ma arvan, et saad sealt hostelist endale toa küll. Käid ära ?

Anonymous said...

Ma pole suurem asi reisimees aga filmi pole näinud ja ei tea mis mind seal oodata võib, seega võin käia küll.

K.

Trash said...

Head reisi. Kui tagasi oled tule külla ja räägi muljeid. Võta fotokas ka kaasa.

Anonymous said...

ka sloveenias pole mingit sõda olnud. selles suhtes ei maksa ameerika filmitegijate igat rida usaldada. tõsi ta on slovakkiat ja sloveeniat aetakse tihti segamini. tegelikult on vahed erinevused ikka päris suured. kasvõi sellest alates, et sloveenid elavad tunduvalt paremini ja jõukamalt. film toimub aga üheselt slovakkias, mis ilmselt kõige paremini vastas ameeriklaste ettekujutusele kahtlasest ida-euroopa urkast, kus vene maffia saab segamatult võimutseda. ka filmitud on slovakkias.
sloveenias ma ise just käisin nädalapäevad tagasi - ühtegi hostelit ei hakanud silma.

Trash said...

Kui hostelit pole, jääb vist Lauri reisgi ära.

Jätan postitusse Sloveenia kuna tegu üldistamisega nagunii ja mingit täpsust ma sel teemal taga ei aja.