Sunday, June 24, 2007

Little Children

Little Children - Todd Field 2006

Peale filmi lõppu olin üsna pöördes ja logisin end filmigurmaanide irc kanalile tundeid välja elama, kuid tippisin nii sõrmeotsast, et täitsa normaalne film oli. Sellepeale ärkas Philadelphia noor vihane avangardse, ning experimentaalse kino austajast filmifriik ja sõimas mul näo täis, et mis normaalne, mis normaalne? Eelmise aasta parim film hoopis mis Hollywoodist välja tuli. Rahustasin siis meest veidi ja lubasin panna oma blogis hindeks kümnest kümme, kuna sees oli ju maailma parim pihensi paneku stseen. Phili poiss võttis vaiksemaks ja kukkus mind taas pommitama küsimustega mis uusi filme eestis vahepeal tehtud on. No kuidas sa seletad, et siin vaid kaks filmi aastas valmib, pluss tosin lühifilmi. Tase aga selline, et julge neist ühestki filmiasjatundjatega juttu tegema hakata. Vaatasime filmi nädal tagasi koos Katiga tema operatsioonipäeva õhtul. Musikesel lõigati mandlid välja ja tänu sellele, et häält polnud ei saanud ta mulle ka pedofiiliast rääkiva filmi masinasse toppimise vastu valjult protesteerida. Kardetud ja eelarvamustega pedofiiliast rääkiva teose asemel pakkus Todd Field meile hoopis nukker-koomilist pilguheitu suburban lapsevanemate ellu. Igavusest ja igatsusest mis sunnivad tegudele, ning samas turvalisusest ja mugavusest mis pidurdavad inimesi. Hea draama mille ainsaks puuduseks on tänu Gustave Flaubert´i raamatu "Madame Bovary" lahkamisele veidi etteaimatav lõpp. Aga see pihensi stseen, see mätsiks kinni isegi suuremad möödalaskmised. Bedobearil poleks siit filmist midagi leida, täiskasvanuile aga võib mõtlemisainet anda küll. 5/5
I know, I know...

9 comments:

Unknown said...

Lisaks "Little Childrenile" tahaks ma 2006 aasta filmidest ära näha ka "Notes on a Scandali", tundub sihuke mõnus shock elemendiga thriller olevat. Oscari galal see juht ka vahepeal mainis, et super film. ;)

Trash said...

"Notes on a Scandali" oli plaanis ükspäev sõber Opsiga vaadata aga otsustasine Robot Jox´i kasuks. He he !

Unknown said...

Krt, ma peangi see aasta aktiivsemalt läbi mäluma kõik filmid mis välja tulevad, muidu on nii, et aasta 2008 olen sunnitud kulutama sel aastal nägemata jäänud teoste vaatamisele. Praegu on ju nii, et 2006 on ka loosis pidevalt. :(

Trash said...

Sa võta vabamalt, ega sa ei pea ju midagi. Vaata tsillilt asju mida kiidetakse ja heida crapp kohe üle parda. See on nagu selle 8 horror filmiga mille kõhta ütlesid, et peab kõik ära vaatama aga tegelikult tead ju isegi, et vaid paari tasub.
2007 üllatajad väikeseeelarvelised filmid selguvad ju enivei alles 2008 alul. Chill man, chill !

Anonymous said...

on ka mul ammu järge ootamas, aga järge pole veel kätte tulnud. kuidagi liiga palju kiitust igast august teeb nati ettevaatlikuks.

Trash said...

Ma just ei teadnud midagi. Arvasin, et lihtsalt mingi draama pedofiilidest ja üllatuslikult kõrge IMDb hindege.

opstops said...

Hea film tõesti. Samas oli hirmus sarnane oma toonilt ja teemalt Todd Solondzi "Happinessile" ja "Welcome to the Dollhouseile".

Trash said...

Mulle taas tuli kogu aeg American Beauty meelde. Happiness ka tänu sellele tsikile kes autos üllatuse osaliseks sai.

Ralf said...

Vaatan seda hetkel uuesti ja minu meelest üks selle aastakümne parimaid USA filme, kui mitte parim.

Aga kumbast pihensi stseenist sa räägid, kas sellest, mis autos oli, või kui Kate Winsleti mees arvuti taga onunni lasi?

Sarnasused Solondziga on siin küll ilmsed.