Friday, June 08, 2007

Heavy Metal : Louder Than Life

Heavy Metal: Louder Than Life - Dick Carruthers 2006

Kaks tundi heviajalugu, hevilegende, hevimehi, hevinaisi ja loomulikult rikkalikult hevimuusikat. Dokumentaalfilm hakkas päris hoogsalt kui vanad rokipeerud arutasid esimeste hevimuusika mõjutajate ja innovaatorite üle. Hendrix põletas kitarri, Grand Funk Railroad rokkis täiega, Sabbathi esimene album näitas suunda ja Lemmy möirgas Ace of Spades´i - kõik see meenutas analoogset head meelelahutuslikku VH1 tunnist dokumentaali. Tunnile järgnes aga teine ja huvi hakkas vaikselt vaibuma. Kiiruga võeti läbi mind lapsepõlves huvitanud thrash-metal bändid ja hüpati kohe nu metalit lahkama, millest suurema osa haaras enda alla Korn´i ( bänd mis pole mulle ealeski istunud ) laulja hala. Teised rokkarid aga kiitsid takka kui kõva mees see Jonathan Davis on, näe julges isegi stuudios pala lindistamise ajal nutma hakata ja oma tõelised tunded plaadile salvestada. Fuck Off, mida girlie kama. Emo-Korn my ass! Silma ja kõrva riivas veel minu lapsepõlvekangelase Scott Ian´i jutt Anthrax´i pala "Indians" videos nähtud casual lookist. Sel ajal kui teised bändid ehtisid end neetide ja kettidega, ning glam´i meeste hulgas meikiminegi oli moeks, nägid Anthrax´i jorsid tõesti suva skeittarid ja tänavanoored välja. Scott seletas, et kõik kandsid mida tahtsid ja kellegi maitset ei surutud bändile peale. Kakskümmend aastat hilisemat kontsertvideot vaadates olid aga kõik ühtmoodi turnee särkides ja võin oma muna panti panna, et Scott "Hitler" Ian ise selle nõmeduse stilistiks oli. Ja siis veel se bändi soov nime vahetada kui 9/11´i järgselt puhkes ühendriikides paanika seoses ümbrikutes saadetud siberi katku ( anthrax ) pisikutega. Lasteaed! Kokkuvõttes pakkus dokumentaal nii mõndagi uut seoses metali kulgu inspireerinud isikute ja muusikaga, kahju vaid, et lõpus asi nii korniks ja panteraks ära kiskus. Pantera loomingul pikemat peatust tehes oli asjal vähemalt point - dokk oli pühendatud varalahkunud Dimebag Darell´ile, kuid see neverending Korn story imes täiega jõudu. Lisadest vaatasin vaid parimate metal albumite soovitusi ja natuke hevi-sugupuud, ülejäänute jaoks ei olnud lihtsalt enam mahti. Nii palju oli aga metal meenutusest kasu, et lubasin endale homme kuulamiseks võtta Slayer´i "Reign in Blood´i", Static-X´i "Wisconsin Death Trip´i", Slipknoti "Iowa" ja David Bowie "Ziggy Stardust´i". 1,5/5
"Kõik panevad selga selle särgi millega end kõige mugavamalt tunnevad."

16 comments:

paranoiadisco said...

Aga Pantera "The Great Southern Trendkill"?

J said...

VH1 dok, mis koosnest neljast umbes kolmveerandtunnisest saatest oli tõesti hea vaatamine ja numetalile pühendati sobilikult vähe aega vaid viimases saates, kusjuures nu-metali ajal seletati ka onu Marilynist ja mõnest muust tegelasest, kes päris otse nu- pole.

Ulmeguru said...

Korn on tüütu ja nõme jah!

Anthrax on jälle miskid neegrisõbrad... tegid koos miski Public Enemyga... ei ole hea bänd...

Sellest, mis Sa kuulata võtsid, kõlbab ainult Bowie... ülejäänu on saast... eriti Slayer ja Slipknot...

Ulmeguru said...

Tegelikult mulle üldse metall ei meeldi... :D

Trash said...

PANTERA aeg kulges minul industriali ja EBM´i rütmides ja tänu sellele ei tea ma bändist midagi.: (

Seda VH1 dokki ma näinud ei ole aga analoogseid küll, kanal toodab neid üpris jõudsalt. See aasta aga olen 0 tundi muusikakanaleid jälginud.

ANTHRAX´i "Among the Living" oli minu lapsepõlve lemmikalbum. Meeldis veel "Im the Man" EP aga muu oli juba saast mis saast. Neegrivärk tuli hiljem, ja homo ja juudi värk veel hiljem. : )
SLAYER on klassika!!!!
Slipknot imeb aga tahaks kuulata esikalbumit, STATIC-X´i debüüt oli aga minu arust tugev.

Ja BOWIE on pede! He he heeeee !!!!

LOVE AND RESPECT !

paranoiadisco said...

Pantera oli tolles heviskenes imo üks tõsiseltvõetavamaid bände. FUCKING HOSTILE!

VH-1 pealt tuli mingi aeg ka minuarust päris soliidne dokk Panterast. Torrentiga on edukalt saadaval ka - "Behind the Music: Pantera".

Slayerit sai ka oma heviperioodil päris palju kuulatud, kuid nüüdseks on millegipärast oma võlu kaotanud. Iga plaadiga sitemaks ka läinud...

Hevimetal, käisin sital! vot

Anonymous said...

Ulmeguru, nurka kähku häbenema. Slayer on jumal. Pange aga "Reign in Blood" või "Seasons in the Abyss" mängima ja tundke häbi.

Lauri

Anonymous said...

Kornilt saaks kõikide plaatide peale kokku ühe kuulatava, igalt plaadilt 1-2 lugu, mitte rohkem. Static-X meeldis kunagi millegipärast mullegi, nagu ka Slipknoti kaks esimest. Praegu ei jõua oma tolleaegset lollust imestada - ainuke nu metalist veel rõvedam alamzhanr on vist küll ainult power metal. Õnneks on nu metal kui zhanr praktiliselt välja surnud, ainult Linkin Park veel kuidagi proovib teismelisi tüdrukuid märjaks ajada ja muidu hullutada.
Pantera "Vulgar Display of Power" muidugi omal ajal mõjus maksahaagina. "Far Beyond Driven" tammus juba vanadel radadel ja hilisemad plaadid jätsid külmaks.
Anthraxi "Among the Living" kuulus kunagi minugi lemmikute hulka, kuigi Scott Not ja indust vokalist Joey Belladonna ponud kunagi nii kõvad mehed kui Hetfield ja Ulrich. Pärast seda kui nad neegritega semutsema ja metal räppi tegema hakkasid, läksid nad peldikupoyist alla.

Lauri

Trash said...

Lauri ütles kõik, nii ongi.

Ulmeguru said...

Ma parem elan selle häbiga edasi, kui hakkan end metalliga kiusama... :)

Eilase grilliõhtu helitaust:
1) David Bowie album «Scary Monsters»
2) Kôkaku Kidôtai (soundtrack)
3) Per un pugno di dollari (soundtrack)
4) Per qualche dollaro in più (soundtrack)

Anonymous said...

Minu kõlaritest paiskus eile õhtul välja helimüür, mis rõõmustas kindlasti ka paljusid mu naabreid ja mis koosnes peaasjaliselt järgmistest raskemuusika meistriteostest:

Cathedral "Hopkins (The Witchfinder General)

Cathedral "Carnival Bizarre"

Nuclear Assault "Handle with Care"

Finntroll "Jaktens Tid"

Finntroll "Nattfödd"

Dark Tranquillity "Damage Done"

Dark Tranquillity "Character"

Lauri

Trash said...

Tegelikult tahaks sult Lauri kunagi Mastodoni ja melo-deathi laenata, viimast su omal valikul.

Anonymous said...

Jah, mul on Mastodoni "Leviathan" ja paljukiidetud "Blood Mountain", Gates oli ka neist vaimustuses. Melodeathist saad In Flamesi, Dark Tranquillityt, At The Gatesi ja Carcassi paar viimast plaati.

L.

Trash said...

Lahe ! Happy happy joy joy !!!

Anonymous said...

Ma võin sulle kõigist neist koopiad teha, teed Hadeses või kuskil paar õlli ja oleme tasa.

L.

Trash said...

Tänan aga ei tänan. Tahan lihtsalt veits kuulata ja kõik. : )