Sunday, June 17, 2007

Hot Fuzz

Hot Fuzz - Edgar Wright 2007

Mida kõrgemad on ootused seda valusam kukkumine. Hot Fuzz polnud sarnane pildiga mis mu peas peale kiidukooride kuulamist tekkinud oli aga ütleme nii, et vähemalt parem kui Shaun of the Dead. Olen elu jooksul suutnud piisavalt britcom´e vaatata, et pidada seda filmi tüüpiliseks ameerika sitcom´iks, püüdele müüa briti huumorit jänki maitsele. Paar tõeliselt head nalja ei päästa igavat onlinerite heitmist ( eriti see hobuse nali ) ja kui sisu on samuti nõrk ( meenutades kangesti The League of Gentlemen´i X-mas Speciali üht osa ), ning igavalt veniv, ei saa just suurest filmierutusest värisema hakata. Paljulubav algus koos Steve Coogan´i, Timothy Dalton´i ja Jim Broadbent´iga tekitas tunde, et siia on kokku aetud briti näitlejate koorekiht ja nüüd kohe hakkab toimuma midagi meeletut. Ootad ja ootad, üks nadi nali järgneb teisele aga õiget fiili ei hakka kusagilt välja kooruma. Tegevus tammub paigal ja pisike mõrvariliin ei anna piisavalt gaasi, et kogu lugu põnevusega jälgima jääda. Verd oli tõesti üllatavalt palju, kuid kahjuks jäi action keskpäraseks meenutades parodeeritavaid filme endid. Parandage mind kui eksin aga paroodia peaks ju olema kunstlikult ülepingutatud aga mitte sama asja taastöötlus üks ühele. Värskete ja omanäoliste ideede kriis vaevas aga mehi pidevalt nagu ka hirm astuda julgete sammudega sissetalatud rajalt kõrvale, ning minna completely loco´ks. Aga võib olla nad lihtsalt ei oka enam ja Spaced, ning Big Train olid kõik energia ära imenud. Kirun siin jänkide filme taga aga oma osa saavad ka briti käkiküpsetajad, pole siin vaja tulla oma reklaamikampaaniaga meie õuele möllama kui toodet taga pole. See, et ladna oli koos Pepsi ja megavõileibadega Opsi diivanil vaadata ei muuda filmi ennast paremaks. 1,5/5
Filmi kvaliteetsema koomika eest tuleb tänada Nick Frost´i tegelaskuju. Siin pildil küll hoopis teisest filmist.

11 comments:

Unknown said...

Kurb lugu siis. :(
Minu arust selle aasta parim komöödia. A noh, ma saan aru, sul lihtsalt latt kõrgem ju. :)
"Shaun of the Dead" kah ei istunud? Mulle jälle nagu "Spaced" ei olnud mokkamööda...

Trash said...

Tegelt polnud see Spaced mulle ka mokkamööda, mõned episoodid vaatasin. Shaun oF the dead jääb tegelikult hot fuzziga samale tasemele aga leppisime Opsiga kokku, et oli nõrgem. He he !
Latt oli seekord väga kõrgel küll, kahju lausa, et ei istunud.

J said...

Tegu ei pidanudki mingit pidi olema paroodiaga, mida ka tegijad ise on korduvalt ära märkinud, sest nad ei taha teha paroodiaid. See pidi olema võmmifilm ja buddy-comedy, mida ta oli kohe korralikult.

Peggile, Frostile ja Wrightile ei tundu filmide kallal ilkumine kohe yldse meeldivat ja seegi pidi olema nö "armastuskiri Michael Bay'le." Noh, minulgi on Bay nimi yldiselt seostunud peamiselt pildiga ylerahastatud andetust pedest, kes oskab häid projekte perse keerata paremini kui keegi teine, kuid ma hakkan Hot Fuzzi tegijate lähenemist ja seisukohta täiesti välja jagama.

Hot Fuzz on parim komöödia, mida ma olen kinos näinud päris pika aja jooksul. Head mitu-mitu aastat kohe. Võib-olla, mitte selline "hirnu iga nalja peale perse pooleks" tyypi asi, vaid pigem mõnus tagant järele naljade meenutamise ja muige suule toomise tykk, kuid neid saalis isuga hirnumise momente oli ka ikka yksjagu.

Samas on mulle hakkanud ka viimasel ajal meeldima rohkem kergema õhustikuga filmid, sest kogu piina ja perverssuste teema, tore,nagu see on, on end korralikult üle mänginud ning mitu varem istunud energiavaesemat ja sügavamat jõhkra tooniga filmi on küllalt eemaletõukavad näinud. OldBoy, kuigi ma sain täiesti aru, kuidas mulle varem meeldinud oleks, ei tundunud kaugeltki hea film esimesel vaatamisel(peaks kindluse mõttes uuesti mängijasse toppima)

Ehk siis, võib-olla on Hot Fuzzi suur meeldivusaste seotud mu uue ja haiglaselt positiivse ellusuhtumisega, mis lihtsalt peab millalgi muutuma. Ka näib võime filme kriitiliselt ja kuidagi objektiivselt hinnata korralikult põntsu saanud olevat, sest viimasel ajal man äen end pigem kui lolli tölli, kellele meeldivad filmid ja sellele järgneb punkt ning mitte lolli tölli, kellele meeldivad haiged või ebatavalised või haruldased filmid ja kes jälestab Hollywoodi toodangut. Ning yhel jubedal päeval minust saabki selline pede, kes ytleb, et ta vaatab igasuguseid filme ja siis tegelikult tean mõnda paari väiksemat filmigruppi (seda mida telest või kinostnäeb) lähemalt, kuid siiski pealiskaudselt ning kui keegi tõesti pistab mõne haruldase filmi sisse selle peale, kui ytlen, et vaatan kõike, siis ehmatan end poolsurnuks.

Siiski, Hot Fuzz oli hea. Hot Fuzz oli tõesti hea.

Trash said...

Sa pead nüüd kogu selle teksti oma blogisse kopima ja saadki arvustuse. Ma ei tee nalja, tükk tööd ja toksimist.

Ise lõpetasin just eelmise aasta parima Hollywoodi filmi Little Children vaatamise. Kõva sõna, soovitan.
Chattisin irc´is ühe ameeriklasest cinemaaniga ja tüüp oli samuti pöördes, kuigi vahib muidu vaid avangardseid filme.

LITTLE CHILDREN !!! FUCK IT TERAS !!!

J said...

:) olgu, kaalun seda veidi sopsutamist ja oma blogi pistmist. Jäigi see film ju iseenesest nägemise korral arvustamata.

Trash said...

Tee ära !

Anonymous said...

Opsi diivaniga on mul väga üürike kogemus olnud aga selle filmi suhtes olen sinuga täiesti mitte nõus. mulle üsnagi meeldis ja ilmselt vaatan seda veel korduvalt. sa vist ootasid miskit sitcomi - no ja et episoodides olid martin freeman ja steve merchant, sellest võis ka selline mulje jääda... aga see pidi olema ikka midagi muud. oli lõbus ja oli põnev, iseenesest nagu ka Shaun, selline tuntud stooride teise nurga alt näitamine. vist on siin ka paras annus sotsiaalkriitikat või midagi ainult brittidele äratuntavat. upper middle classi ühiskonna nivelleerimissoov. sandfordis polnud näha ühtegi neegrit või muud immigranti... ikkagi ma kardan, et vaatasid seda vales võtmes. :-)

Trash said...

Ei oodanud sitcomi aga ka mitte seda, et peale miini plahvatust ronivad kiviklibu alt kõik tervelt välja. Ootasin üdini teravmeelset briti filmi nägu näiteks "Tristram Shandy: A Cock and Bull Story".

Margus U said...

vabandan ette, et kommin igivanu asju, aga ma tsekkan järjest su blogi läbi ja täiendan IMDBs watchlisti.

hot fuzz algas väga laadnalt, olekski võinud jääda mingi pisicrime lahendamiseks (a la keegi varastab üle nädala sõnnikut kellegi laudast vms), see Bay järgitegemine ei olnud naljakas ja lausa igav ja ülim gore nagu ei meiki ka senssi.

btw Bad Boys 2 on väga okei mindless action, milliste jaoks ongi kino välja mõeldud. burundi-jaava-irokeesi erootilist draamat võib kodus teki all ka vaadata.

Margus U said...

TV 1000 premiumi pealt tuleb see viimasel ajal ja sõps ütles, et ta vaatab igakord umbes poole peale ja siis südamerahus vahetab kanalit

Trash said...

Ma isegi ei mäleta enam mis seal toimus.