Wednesday, June 06, 2007

Memories of Murder


Salinui chueok - Joon-ho Bong 2003

Nüüd kus kinodes on David Fincher´i sarimõrvari film Zodiac oleks aeg ka tutvustada enda lemmikfilmi sellest žanrist. Nii nagu Zodiak pidi olema hea ja rahulik tänu reaalsetel sündmustel põhineva looga, nii on lugu ka Memories of Murder´iga. Reaalne elu on harva hollywoodlikult põnev ja ka sellest vändatud film ei saagi bondilikku kuulimerd ega plahvatusi pakkuda. Lavastaja peab leidma teise tee vaataja kõitmiseks, mida Joon-ho Bong tegi ja kuuldavasti ka Fincher. Bongil oli selleks must huumor ja see töötas meeletult hästi, Fincher pidi juttude järgi pakkuma ilusaid detaile käsitööna. 1986 aastal leitakse Gyunggi provintsis noorte naiste surnukehad. Kohalikud külapolitseinikud on täiesti nõutud ja millegi targemaga ei hiilga ka pealinnast appi saadetud inspektor. Sarimõrvariga pole Koreas varem keegi kokku puutunud, puuduvad igasugused teadmised rada ( pattern ) jälgiva isiku kindlakstegemiseks ja püüdmiseks. Külamendid käivadki siis ülbates ringi, peksavad kohalikelt alaarenguga tüüpidelt tunnistusi välja ja kimbutavad ringiluusivaid onaniste. Kusagil aga tegutseb külmavereline mõrvar edasi, kuid naiivsetel politseinikel pole halli aimugi kuidas teda tabada. Film on kurb, ilus ja meeletult naljakas. 100% hea korea kino. Soovitan!
Kang-ho Song oli taas täiesti omas elemendis. Love this guy!

4 comments:

paranoiadisco said...

Üks lemmikutest ka mul. Algas mõnusalt humoorikalt, et ei osanudki arvata, et edasine tegevustik võtab järjest omaks draama-liini. Suurepärane film ja soovitus ka minu poolt ja ka mina armastan Kang-ho Song'd...

Trash said...

Song Kang-ho is da man !!!
Vaata Presidents barberit ka, mees jälle särab oma lemmikrollis, uimase heasüdamliku tobuna.

fushi said...

Sama siin, seni nähtud mõrvamüsteeriumitest minu absoluutne lemmik.

Vaatasin just režissööri viimase filmi, Mother, ka ära. Nagu käesolev film on ka too väikeküla mõrvamüsteerium, aga veidi standartsem ja mitte nii mitmekülgne. Musta huumorit oli maha keeratud ning (head) draamat juurde lisatud. Soovitan vaadata küll, hea krimka kindlasti, aga mitte ülemäära kõrgete ootustega.

Ahjaa, imdb küll ei kinnita, aga Geo-Lobotomy peategelasel on Mother'is üks pisiroll ka!

Trash said...

Võib-olla täna vaatangi ühe korea filmi aga mitte veel Ema ei saa see olema, vaid 1 vana võlg. Korea filme on mul vist 20-30 pooleli jäänud, kõik sellised vanad võlad. Oehhh!