Monday, November 05, 2012

Filmiküsitlus - Heiko Sibyl Vane´ist


Sibyl Vane´ist ei osanud ma justkui midagi arvata, kuni sattusin kogemata nende kontsertile.Olin tulnud linna, et minna punki kuulama ja sai seda paraja doosi sisse tõmmatud, kui jalad viisid justkui iseenesest paarsada meetrit eemal asuva teise klubisse ning seal oli laval Sibyl Vane. Millegi pärast olid aga jalad nii rahutud, et lasid bändi kuulata vaid paar lugu ning vedasid mind ukse taha, kus andsid järje üle suule ning nii ma seal lobisesingi tunni võrra black metalist ning jõudsin saali tagasi ajal mil viimaseid laule esitati. Jäi nagu nadiks, aga nii palju kui silm ja kõrv haarasid, meeldis väga. Natuke tegin hiljem muidugi veel netiluuret ja keerasin raadiot valjemaks kui bändi lasti, aga põhilise lootuse panen täna, 5. novembril, ilmuvale albumile. Hommikul viin abielusõrmuse pandimajja ning saadud rahadega torman kohe plaadipoodi.

 Nimi: Heiko Leesment
Bänd : Sibyl Vane
Facebook: Sibyl Vane 
SoundCloud: Sibyl Vane

1. Millised filmid sulle muljet on avaldanud, ehk mis on sinu lemmikfilmid?

Boy A
Killing Bono
This is England
Control
Mysterious Skin
Antichrist
American History X

2. Milline oli viimane meeldejääv filmielamus?

Kuna ma olen tohutu dokumentaalfilmide austaja, siis otsin pidevalt põnevaid filme ja hiljutistest avastustest on üks meeldejäävamaid kindlasti iiri paljaste rusikatega illegaalseid võitlusi pidavate perekondadest rääkiv dokumentaalfilm "Knuckle". Mitte, et ma oleks eriline võitluskunstide austaja, aga päris veider maailm. Teine üsna šokeeriv ja miskipärast tugevasti mällu sööbinud on "Paradise Lost 3: Purgatory". Selle filmi kontekstis kuulsin mina West Memphise kolmikust esimest korda ja sellest, kuidas tüübid on 18 aastat vangistuses olles oma süüd üritanud tõestada. Üsna karm ja meeldejääv lugu.

3. Mis muusikat viimasel ajal kuulanud oled või julged soovitada?


Viimasel ajal olen kuulanud läbisegi David Bowiet, The Exploitedit, Nirvanat ja Red Hot Chili Peppersit. Bowie on minu jaoks uus avastus, aga teised on selline nostalgiline külastus aastate taha. The Exploitedi juures hakkas mind huvitama hoopis muu, miskipärast hakkasin guugeldama selle endisi liikmeid, et teada saada, mis nad veel teinud on. Tänu sellele avastasin üsna veidra ja laheda bändi nagu Goodbye Mr McKenzie (http://www.youtube.com/watch?v=F23SoNYjEwI&feature=related), mida tegid 80ndatel koos selleks ajaks endine The Exploitedi kitarrist Big John Duncan ja tulevane Garbage laulja Shirley Manson. Ja Bowiega seotust soovitan üht veidrat coverit loost "The man who sold the world", mida esitab šoti lauljatar Lulu - http://www.youtube.com/watch?v=tOCQ1Xrq7J0. Kusjuures soomlastel on omas keeles sama aranžeeringuga ka tehtud cover samast loost.

Tänan Heiko!


Kaader filmist This is England.

2 comments:

Anonymous said...

Kas see on Riho Sibuli poeg?

Trash said...

Lembitu oma.