Thursday, November 29, 2012

Filmiküsitlus - Maria Undra´st


Oli kunagi Man In Maardu, mille looja Robi Uppin rääkis paar aastat tagasi, et teeb edaspidi muusikat Undra nime all. Lubas, et hakkab tegema elektroonilisi taustu veneleelsele räp-muusikale ning ehmatas selle jutuga mind nii ära, et kõhus hakkas keerama ja pilt kiskus tasku. Inimest ei tohi nii rumala jutuga piinata, eriti veel inimest kelle jaoks venekeelne hip-hop tundub nii säratu teemana, et määrib ära kõik muu millega kokku puutub. Jumal tänatud (ja ma ei unusta iga päev seda kordamast), et Robile mõistus pähe tuli ning patsaanide kriiskamise asemel oma elukaaslase mikrofoni taha lubas, sest see mis Maria vokaaliga teeb, on minu maitse ja hea maitse raamidesse kenasti mahtuv. Aga ärge ainult hakake pihta selle jutuga, et Undra on house muusika. Las mulle jääb illusioon, et vene räp ja house on seal kusagil piiri taga ning mina neid üle ei luba.


Nimi: Maria Kivirand
Bänd: Undra
Koduleht: Black Plastic Productions
SoundCloud: Undra

1. Millised filmid sulle muljet on avaldanud, ehk mis on sinu lemmikfilmid?

Lemmikfilme on palju ja väga erinevatest žanritest. Filmi vaatamine, nagu ka muusika kuulamine oleneb palju hetke meeleolust, kuid on ka neid mida võiks ikka ja uuesti vaadata või mis suudavad viia täielikult teisele lainele. Alati läheb peale põnevus, ulme ja meeldivalt tagasihoidlik õudus. Võibolla siis mõned seinast seina: "The Thing", "Black Cat, White Cat", "The Shawshank Redemption", "Wild at Heart","Seven", "Symphathy for Mr. Vengance", "Aliens", "Memoris of Murder" jne. Dokkidest ootan alati Keeduse filme ning eeskujuks on kindlasti ka Audrius Stonys.

2. Milline oli viimane meeldejääv filmielamus?

Viimasel ajal on jäänud filmide vaatamise vahele päris hea kraater või ei tule mõnda sellist ärksamat asja kohe meelde. Pigem olen vaadanud seriaale. Näiteks vaatasin suve jooksul toidutegemise kõrvale põhimõtteliselt 9 hooaega "X-Files"e, päris armas oli, nalja sai ka ja vaatamist jätkus ikka päris mitme supi keetmise ning pannkoogi tegemisele taustale. Serjaalidest ei saa mainimata jätta ka "The Killing", "Frozen Planet" ning hetkel ootan, mida käesoleval hooajal võiks pakkuda "American Horror Story" ja "Broadwalk Empire".
Seriaalidega tekib ka selline meeldiv hasart ning vaatamise vajadus. Mäletan, et kui "The Wire" sai läbi, siis pärast oli selline kurb ja tühi tunne ja tõdemus, kõik hea tõesti saab üks kord otsa.

3. Mis muusikat viimasel ajal kuulanud oled või julged soovitada?

Ega midagi uut ja fenomenaalset siit ei tule aga olen viimasel nädalal tabanud ennast kuulamas ning kaasa ümisemas Epliku viimasele plaadile.

Tänan Maria!


Kaader filmist Sympathy for Mr. Vengeance.

No comments: