Saturday, November 26, 2011

The War You Don't See

The War You Don't See - Alan Lowery, John Pilger 2010

Tihti taban ma end imestamas, et kõik inimesed eestis ei kuulagi Imandra Lake´i, Opium Flirti või kasvõi Epliku mis ometigi tundub minu jaoks üsna laia levikuga, et mitte öelda suisa mainstream muusika. Ja ma taban ennast ka imestamast, et kas siis kõik inimesed maailmas juba ei teagi kuidas meedia nendega manipuleerib ning kuidas nad uudistenäljas haaravad ja edastavad kontrollimatult kõike. Kuidas meedia on kallutatud, ebaobjektiivne ning kõrgemalt poolt ette antud juhista järgi tsenseeritud. Ja nii ma siis imestan, et ikka veel lavastatakse selliseid dokke nagu käeslev mis valgustab meedia võltslikku erapooletust uudiste kajastamisel. Peaks juba nagu kõigile ammu täiesti selge olema? Aga eksin mina, kõik ei kuula Opium Flirti ega sea kahtluse alla teleuudiseid ja seega on sedalaadi dokumentaalfilme vaja. Minu jaoks olid dokumentaalis huvitavamad kohad need kuidas legendaarne John Pilger pinnis telejaamade bosse ning võttis ajakirjanikelt vastu patukahetsusi, kus viimased kurtsid, et nad tõesti südamest arvasid Iraagis olevat massihävitusrelvi, uskusid 9/11 ja saddam Husseini seotusesse ning lihtsalt unustasid suures erutuses enne avaldamist  kõiki fakte uurida ja tunnistajaid küsitleda. Kuld materjal enese puhtaks pesemisest. 3,5/5
Alumisel pildil on haruldased kaadrid sellest kuidas USA armee hävituslennukid "valavad" Bagdad´i peale põletavat fosforit mille kasutamine militaarotstarbel on keelatud.

5 comments:

paranoica said...

see vist on eestlastel emaüsast juba et AK võib alati uskuda.. eriti peale reporteri ja muu pasa vaatamist.

Trash said...

Eks AK kannab samuti ette suurte poiste infot maailmas toimuvast, kuid näiteks Välisilma dokid on tihti üsna ketserlikud olnud ja vahest suisa hullumeelseid konspiratsiooniteooriaid (mis lõpuks ikka tõeks osutuvad nagu ikka) valgustavad.

Margus U said...

seoses keelatud fosfori kaelavalamisega - ma olen alati mõelnud, et miks on sõjapidamiseks mingid pagana reeglid välja mõeldud? et mingi hetkeni võid tappa, aga siis kui on vangid, tsiviilelanikud jne, et siis pead järsku hakkama reeglite järgi sõdima.

Trash said...

Demokraatia. Teed midagi jäledat ja rahvas hääletab võimule poliitikud kes lõpetavad sõja ja panevad eelmised hirmutegude heakskiitjad kohtupinki. Ja nii teed salaja (sõda vaja ka ju võita), sest muidu lõppeb leob peost.

Anonymous said...

Millised need hullumeelsed konspiratsiooniteooriaid täpsemalt tõeks on osutunud ?
Antud filmi puhul mindi ka kohati liiga kaugele, aga muidu täitsa tore vaatamine, midagi uut iseenesest tõesti pole.
Lihtsalt ei tahaks uskuda, et nüüd mõni kõrge pealik kirjutab täpselt ajakirjandusele ette millest võib rääkida ja millest mitte.. toimub informatsiooniga (ajakirjandusega) manipuleerimine ning seda saavad kontrollida need, kes sellele ligi pääsevad, ehk siis sõjavägi.