Wednesday, November 16, 2011

The Trouble With Love & Sex

The Trouble With Love & Sex - Zac Beattie 2011

Brittidel on selline suurepärane komöödiaseriaal nagu "Peep Show" mis räägib kahe mehepoja suhetest naistega. Seda on tihti nii valusalt piinlik vaadata, et DVD tuleb pausile panna ja lasta enesel väheke rahuneda, et siis taas kõhtu külmaks tehes edasi vaadata. Piinlikke momente tekitab peategelaste suhtlemine vaastassugupoolega, mis tänu liigsele häbelikkusele või kohatule pealetükkivusele on alati juba ette hukule määratud ettevõtmine. Käesolevat BBC poolt toodetud animatsiooni vaadates tekkis tunne, et võibolla ei sisaldagi Peep Show kuigivõrd lavastuslikkust ning kujutab britte üsna elutruult - sest siinse filmi põhjaks on perekonnanõustajate vastuvõttudel lindistatud sessioonid, ning abi saama tulnud inimeste mured sarnanesid vägagi komöödiaseriaalis nähtule.
Audiomaterjal on 100% ehe, ehk täiesti tavalised keskustelud psühholoogi ja õnnetult abielus olevate inimeste vahel, millele on lisatud animeeritud välisvorm, kuid niivõrd tihti hüppab teksti sisse süsimusta huumorit ja koomilisi momente, nii et vägisi tekib mulje, justkui oleks lavastaja peale draamalugude ekraanile toomise veel ka pihku itsitades lõiganud sisse moodsa britcomi raudvarasse kuuluvaid tobedaid situatsioone. Kui aga komöödiaseriaalides on õnnetutele vaimse abi osutajad tavaliselt ise veelgi suuremate kiiksude küüsis, siis animatsioonis oli loomulikult vastupidi - nõustajad, ehk reaalses elus sama ametit pidavad inimesed, käitusid professionaalidena ning lõpuks oli nende sekkumisest ka abi. Armastuse või selle puudumise üle kurtma tulnud tegelased leiavad lohutust ning jõudu paremuse poole edasi rühkida. Dokumentaalmaterjalil põhinev animatsioon ei pakkunud küll palju visuaalset nipikust, kuid see-eest ohtralt südamlikkust, positiivsust ning huumorikillukesi. 4/5
Peale edukat sessiooni perenõustaja juures.

6 comments:

joonas said...

Khm, Trouble ikka. Tervitusi komapededelt.

Trash said...

Kopi-paste vead, peaga ei tee, ikka mehhaanikaga. :)

Anonymous said...

Homme esilinastub kinodes "Videviku" saaga järjekordne film. Selleks, et eelnevaga end kurssi viia, näitab Solarise kino ära kõik eelmised kolm filmi. Elagu seksikad vampiirid!


Esimeses reas näeme, raisk!

Trash said...

Homme sõpruses ka seesama "The Trouble With Love & Sex".

Anonymous said...

Lähed seda sinna ka vaatama?

Hea bordoo konjakiga?

Trash said...

Ei lähe, Ei ole aega ühestki Animated Dreams´i programmist osa saada, kuigi kenasti kutsuti.