Friday, August 12, 2011

Hesher

Hesher - Spencer Susser 2010

Kunagi oli selline teleseriaal nagu Touched by an Angel kus Roma Downey poolt mängitud ingel sattus igas episoodis murest vaevatud perre ning siis lohutas ning sättis oma headusega kõikide inimeste elud taas joonde. Käesoleval linaloos oli Joseph Gordon-Levitt´i mängitud Hesher samasugune tegelane ainult, et malbuse ja heasüdamlikkuse asemel ravis ta leinavat peret läbi ropendamiste ning vägivalla. Kohati oli ka humoorikas ning vallatu, kuid valdavalt koosnes ema surma järel koost laguneva pere uuesti äratamine asjade lõhkumise, põletamise ning purustamise läbi, sekka löödi ja lõigati paar nina veriseks.
Üheti nagu cool tüüp ja cool film kuni mustahuumori teema sees püsib, aga lõpuks mindi liiga nunnuks kätte, püüti üle mängida ning veeti sellega usutavust alla. Päris ingli puudutuseni asi ei jõudnud, kuid üsna äärel astuti ja klišeelikus hakkas nurga tagant vargsi piiluma. Sai nalja, oli traagikat ning autostereotes mängis nii Metallica kui Motorhead. Mõnus oli vaadata tõelist thrash metal "mind-ei-huvita" seisakuga tüüpi, aga uudsusest jäi napiks. 3/5
LA suburbia Cliff Burton.

10 comments:

paranoiadisco said...

Olen nõus, et üsna läila lõpp ja oleks võinud kohati originaalsem ja huvitavam olla, kuid mind häiris kõige rohkem see A-klassi näitlejate sissetoomine sellisesse "indie-filmi". OK, Levitt mängis enda rolli suurepäraselt välja aga kontorirott ja Portman jätsid küll väga võltsi maigu suhu "lihtsaid inimesi" teeseldes. Muidu see äärelinna fiil/äng oli küll hästi õnnestunud.

Trash said...

Ma pole nii suur Portmani fän nii, et ei tundnud teda alul äragi. Kahtlus oli aga alles tiitreid vaadates saabus täis kindlus. Aga olen sinuga nõus, ei olnud ta kohalolek üldsegi vajalik.

Anonymous said...

Kes pole Portmani fänn on Batmani fänn!
Batman Forever!
Superman down!

Anonymous said...

B@tm@n 4ever!

Tr@sh

kristjan said...

Kuidagi sihuke igav ja ettearvatav oli küll. Mussivärk kah veits nagu oli ja samas ei olnd ka. Levitt muidu on äge vend mu arust.

Trash said...

Metallicat oleks võinud rohkem olla, aga arvan, et mingite autoriõigusta pärast oli nii vähe. Aga muidugi oleks võinud muid thrashi bände samas olla.

kristjan said...

Ma mõtlesin ise ka seda autoriõiguste värki, sest vokaali (vist) ei olnudki Metallica puhul. Motörheadi lasi samas päris pikalt...

Trash said...

Rohkem oleks bändidemussi võinud olla igal juhul.

paranoiadisco said...

Hea üllatus oli, et Metallica'lt olid lood just valitud esimese plaadi pealt - Jump in the Fire, Motorbreath ning Levitt mängis mäletamist mööda garaažis veel Pulling Teethi ka. Master of Puppetsist ei suudetud hoiduda, küll aga (õnneks) Enter Sandman'ist ja Sad But True'st. Ma panin igatahes peale selle filmi vaatamist kohe Kill 'em All'i peale. JAH!

Trash said...

Ma homme tööl kuulan ka, plaat peaks seal vedelema. Ai, ei on vist hoopis ride the lightning, Laurilt veel saadud kingiks.